Újabb remek győzelem egyesben Moszkvában

Újabb remek győzelem egyesben Moszkvában

2016-10-19 – Timi két szettben nyert korábbi párostársa ellen az orosz fővárosban.

 

KREMLIN CUP (823 888 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (9.)-Kristina Mladenovic (francia) 6:1, 6:4

 

KREMLIN CUP (823 888 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Paula Kania, Danka Kovinics (lengyel, montenegrói)-Babos Tímea, Anasztaszija Pavljucsenkova (magyar, orosz) 6:4, 6:4

 

„Nagyon boldog vagyok a mai győzelem miatt! Eddig nehezen alakult a szezon vége. Valószínűleg ez az utolsó egyéni versenyem idén és ezért is megpróbálok mindent kiadni Magamból. Az első moszkvai meccsem már rettentően nehéz volt. De amint utána mondtam, a győzelem esélyt adott arra, hogy a következő mérkőzésen jobban játsszak. Ez ma sikerült! Ráadásul ez volt egyesben a 100. közös győzelmünk Thomas-val!!!” – nyilatkozta Timi az egyéni találkozó után.

 

A mérkőzés 1 óra 14 percig tartott.

 

A magyar játékos hétfőn nagy csatában, három szettben nyert Irina-Camelia Begu ellen, így szerdán már egyesben is a negyeddöntőért lépett pályára Moszkvában. Timi ellenfele ezúttal a korábbi párostárs, a múlt héten Hongkongban döntős Kristina Mladenovic volt.

 

A magyar játékos magabiztosan kezdett a 2. fordulóban és a második szett elejét leszámítva nem is adott esélyt. A 26 perces első szettben Timi 1:1 után 40-re nyerte adogatását, majd kétszer brékelte Mladenovicot. A magyar játékos először 0-ra, majd 15-re nyerte el ellenfele szerváját. Utána pedig, 5:1-nél 15-re nyerte adogatását, így lezárta a nyitó felvonást.

 

A második játszma elején Mladenovic volt  a pontosabb, két gémet nyert 30-ra. De Timi 0:2 után azonnal visszabrékelt 30-ra, majd bréklabdáról nyerte adogatását.

 

Az ötödik játék pedig el is döntötte a meccs sorsát! Timi 0-40 után 15-re nyerte el Mladenovic adogatását, majd nagyszerűen szervált. A magyar játékos 5:4 után 0-ra hozta a gémet, így bejutott a negyeddöntőbe egyesben is Moszkvában!

 

Timi ellenfele a legjobb nyolc között az 1. helyen kiemelt, a világranglistán 9., címvédő Szvetlana Kuznyecova lesz. Az orosz játékos karrierje legjobbjaként 2. (2007. szeptember 10.) volt. Eddig 16 WTA- és 1 ITF-versenyt nyert, 2004-ben a US Openen, 2009-ben pedig a Roland Garroson diadalmaskodott, 2006-ban Párizsban, míg 2007-ben New Yorkban volt még döntős. Idén tornagyőzelmet ünnepelt Sydneyben (Ausztrália, 753 000 dollár, kemény pálya), míg Miamiban (Egyesült Államok, 6 844 139 dollár, kemény pálya) szintén finálét játszott.

 

A szerdai moszkvai program legvégén még párosban is pályára lépett a magyar játékos. Timi és Anasztaszija Pavljucsenkova mindkét szett elején brékelőnybe került, de utána az ellenfél volt a pontosabb és fordított.

 

A mérkőzés 1 óra 19 percig tartott.