Újabb magabiztos győzelem, Timi negyeddöntős

Újabb magabiztos győzelem, Timi negyeddöntős

2013-07-31 – Timi magabiztosan vágott vissza Paula Kaniának a Roland Garros selejtezőjében elszenvedett vereségért, ezzel már negyeddöntős Doneckben a 75 000 dolláros ITF-versenyen.

A 3. helyen kiemelt magyar játékos 1 óra 18 perc alatt jutott tovább, a következő fordulóban pedig a szerb Alekszandra Kruniccsal találkozik.

 

VICCOURT CUP (75 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (3.)-Paula Kania (lengyel) 6:3, 6:4

 

„Nagyon örülök, hogy visszavágtam Kaniának! Voltak jó pillanatai a meccsnek, bizakodó vagyok a formámat tekintve. Ez a hét még kemény felkészülési hét, meccs után is mentünk egyből kondizni, de élvezem. Remélem, napról-napra jobban fogok játszani” – nyilatkozta Timi a donecki mérkőzés után.

 

A párizsi Grand Slam-versenyen a lengyel játékos parádés teljesítménnyel nyitotta a mérkőzést, azzal pedig megalapozta a későbbi sikeres folytatást. Ukrajnában viszont Timi kezdett sokkal jobb an, kiválóan adogatott, 1:1 után biztosan brékelt. Utána pedig őrizte előnyét, a 35 perces első szettben Kania mindössze egyszer jutott el fogadóként egyenlőig.

 

A 20 éves magyar játékos a kilencedik gémben fogadóként jutott szettlabdához. Ezt még hárította a lengyel ellenfél, de a következő eséllyel már élni tudott a verseny 3. kiemeltje.

 

A második szett elején Timinek két bréklabdája volt, de Kania hárította azokat, majd 1:1 után először és egyben utoljára elnyerte ellenfele szerváját. Ez nem zavarta meg Timit, aki 3:3-nál utolérte a világranglistán 210. riválist.

 

A nyolcadik játékban a magyar teniszező újabb két bréklabdát harcolt ki, de Kania ekkor még egyenlített (4:4). A tízedik gémben aztán minden eldőlt, Timi 30-ra brékelt, ezzel magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé.

 

A 3. kiemelt következő ellenfele a világranglista 172. helyén álló Alekszandra Krunics lesz. Az 1993. március 15-én született szerb játékos idén június 10-én a 132. volt, ez pályafutása eddigi legjobbja. A szerb játékos Moszkvában született, felnőtt Grand Slam-versenyen még sohasem szerepelt a főtáblán. WTA-tornán még nem szerepelt a döntőben, korábban viszont hat alkalommal diadalmaskodott ITF-eseményen.

 

Alekszandra Krunics januárban negyeddöntős volt egy 25 000 dolláros franciaországi versenyen, majd két WTA-versenyen is próbálkozott. Bogotában és Acapulcóban azonban nem jutott fel a főtáblára. Az irapuatói 25 000 dolláros viadalon aztán a döntőig menetelt, ahol 7:6, 6:4-re legyőzte az ukrán Olga Savcsukot. Ezt követően salakon a legjobb nyolcig jutott Wiesbadenben (25 000 dollár) és elődöntős volt Trnavában (75 000 dollár). Csehországban felülmúlta az 1. helyen kiemelt Jana Cepelovát, majd Daria Gavrilovát és Tereza Mrdezát. Június elején Krunics negyeddöntőbe jutott Bresciában (25 000 dollár).

 

Nemrég a budapesti Hungarian GP első fordulójában Timi 6:3, 6.7, 6:3-ra győzte le Krunicsot az első fordulóban.