Újabb karriercsúcs! Timi 26. helyen áll egyesben

Újabb karriercsúcs! Timi 26. helyen áll egyesben

2016-09-12 – A 23 éves magyar játékos először jutott egyesben a harmadik fordulóba Grand Slam-versenyen.

 

Megtört a jég! Timi két mérkőzést nyert a US Open főtábláján, ezzel pedig eddigi legjobb eredményét érte el egyesben, Grand Slam-versenyen. A magyar játékos már a kezdés előtt örülhetett, hiszen először volt kiemelt egyéniben GS-tornán, ezzel a lehetőséggel élni is tudott. Sőt, nagyon közel állt ahhoz, hogy a legjobb 32 között legyőzze az 5. helyen kiemelt Simona Halepet.

 

Timi a New York-i verseny után hazatért, hogy a néhány napos pihenő után már Budapesten készüljön az idény utolsó szakaszára. A magyar játékos a 70. helyen kezdte a 2016-os szezont, előzőleg augusztus 22.-én javított karriercsúcsot, amikor a 33. lett a Western & Southern Open után. Most már a 26. helyen áll.

 

– Idén már több alkalommal érted el a kitűzött célodat, ötödször javítod meg egyesben az addigi karriercsúcsodat. Mi lehet most az újabb megvalósítható feladat?

 

– Mindenestre az idei év hátralévő részére már nem ilyen célt tűztem ki Magam elé. Inkább a játék, a játékstílus a fontos. Arra figyelek majd, hogy úgy teniszezzek, ahogyan az utolsó turnén, vagy amikor az év során jól játszottam. Amikor jól játszottam, akkor hogyan építettem fel a játékomat és milyen érzésekkel voltam ott a pályán.

 

– A néhány napos pihenő után már kezdődik a felkészülés a szezon utolsó részére. Van-e olyan terület, amely kiemelt figyelmet kap majd az edzéseken vagy ilyenkor már mindenre azonos figyelmet kell fordítani?

 

– Valóban nagyon kellett most ez a pár nap, jól jött. Elég hosszú turnén vagyok túl, rengeteg meccsel, rengeteg nagyon stresszes időszakkal és mérkőzéssel. Kellett ez a kis pihenő, örülök, hogy itthon lehetek a barátokkal és legfőképpen a családdal! Nyilván nem csak pihenésből áll ez a pár nap. Hétfőtől már elkezdek teljes gőzerővel edzeni, eddig is kondizgattam, hogy szinten tartsam Magam. Innentől kezdve újra elindul a mókuskerék: ez most itthon történik, itt kell helytállni. Most nem meccseken, hanem edzéseken kell jól teljesíteni. Most főleg a kondi és a technika kapja a főszerepet. Hiszen egy ilyen hosszú turnék után a technika picit elmarad, összeesik, elromlik, főleg a meccseken. Így most teniszben legfőképpen a technikára figyelünk majd. A kondinál pedig az a legfontosabb, hogy jól bírjam majd a szezon utolsó részét. Az a cél, hogy még egy utolsó jó etapot tudjak abszolválni!

 

– Miben különbözik egy hosszabb ázsiai túra az elmúlt hetek brazíliai, kanadai és amerikai tornáitól?

 

– Biztosan nem lesz könnyű! Ezt a turnét nem nagyon szeretik a teniszezők, nagyon nehéz ott játszani. Aki mentálisan ott tud lenni, jól koncentrál és pozitív marad, annak ez már fél sikert jelenthet az adott versenyre vagy meccsre. Attól függetlenül, hogy ez az ázsiai turné Nekem sem a kedvencem: a maximumot szeretném nyújtani, mint egész évben! Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Az biztos: szívemet-lelkemet kiteszem majd a pályára, ahogyan az idei összes meccsemen!

 

– Mennyit segíthet mentálisan a szezon hajrájában, a felkészülésben és a versenyeken az a tudat, hogy most már egyesben is tagja vagy a top30-nak?

 

Fantasztikus érzés, hogy a mai naptól top30-as játékos lehetek egyesben! El sem hittem volna, hogy ez ennyire megmagyarázhatatlanul jó érzést ad! Leginkább motivál a jövő szempontjából. Nyilván ezt már rengetegszer elmondtam, de ismét megteszem: szeretném megköszönni Mindenkinek, aki segített, támogatott! Azoknak, akik éjjel is talpon vannak, hogy drukkoljanak Nekem! Azoknak, akik akár egy bíztató mondatot szólnak!  Tényleg Mindenkinek! Hihetetlen dolog számomra, hogy ennyien szurkolnak Nekem! Nyilván ki szeretném emelni edzőmet, Thomast, valamint a hozzám közel álló személyeket, a Családomat, a barátokat! Remélem, hogy ez még mindig csak a kezdet!

 

Az idei világbajnoki pontversenyben a magyar játékos a 20. a US Open után. Párosban 12. helyen áll, az idei eredményeket alapján pedig a 4., Jaroszlava Svedova oldalán.