Újabb győzelem New Havenben, jöhet Petkovic

Újabb győzelem New Havenben, jöhet Petkovic

2012-08-19 – A világranglista 545. helyén álló, mindössze 17 éves Sachia Vickery nagyon megnehezítette Babos Tímea feladatát.

A magyar játékos 2 óra 7 perc alatt nyert szetthátrányból, így egyesben is főtáblás lett. Az elitmezőnyben pedig a hosszú szünet után visszatérő Andrea Petkovic lesz az ellenfél.

 

NEW HAVEN OPEN AT YALE (NEM HAVEN, KEMÉNY PÁLYA, 637 EZER DOLLÁR), SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Babos Tímea (1. helyen kiemelt)-Sachia Vickery (amerikai) 2:6, 6:4, 6:4

 

Francesca Schiavone betegség, míg Anasztaszija Pavljucsenkova sérülés miatt vasárnap visszalépett a New Haven-i versenytől, így Timi szerencsés vesztesként akkor is főtáblás lett volna, ha alulmarad Vickeryvel szemben. Szerencsére nem így lett, bár az amerikai tini a vártnál jóval keményebb ellenfélnek bizonyult.

 

A 17 éves, ezen a tornán szabadkártyával szereplő hazai teniszező ugyanis stabilan adogatott az első szettben, gyors brékkel 3:0-ra elhúzott. Timi ezután 3:1-nél visszabrékelt, de bizonytalan szervái miatt nem tudta tartani a lépést ellenfelével. Vickery végül 39 perc alatt jutott szettelőnyhöz, negyedik játszmalabdáját használta ki.

 

A jóval esélyesebb magyar játékos a folytatásban is alaposan megszenvedett Vickeryvel, aki a második szettben 4:4-ig tartotta a lépést. Ekkor azonban Timi végre megtörte az amerikait, brékelt, majd saját adogatását is hozta.

 

A döntő felvonásban Vickery újra elnyerte Timi adogatását, de sajátját el is bukta az ötödik gémben. A magyar teniszező 4:4-nél nyerte el ismét a hazai játékos szerváját, majd 5:4-nél 40-ra vezetett. Vickery ekkor váratlanul feltámadt, egyenlített, sőt ezután újabb két meccslabda hárítása után bréklabdához jutott. Timit ez nem zavarta meg, fordított és hatodik mérkőzéslabdáját már kihasználta.

 

A magyar játékos a főtáblán Andrea Petkoviccsal mérkőzik.