Újabb győzelem Cincinnatiben

Újabb győzelem Cincinnatiben

2016-08-16 – Kedden is félbeszakadt Timi meccse a folyamatosan visszatérő eső miatt…

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 804 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Louisa Chirico (amerikai) 6:4, 6:4

 

„A mai nap sem volt egyszerű…Két esőszünet is volt a meccs alatt. Már a bemelegítés alatt cseperegni kezdett, aztán egy gémet játszottunk és jött az első szünet. Az esőszünetek idején Thomas-val beszélgetünk, még tovább pontosítjuk a taktikát. És természetesen igyekszek relaxálni is. A szünetek alatt azért próbálunk nevetni, mosolyogni, aztán persze jöhet az újabb bemelegítés. A mai meccsemre ötször kellett bemelegítenem a sok eső miatt…” – mondta Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 29 percig tartott.

 

Szoros mérkőzést hozott Timi első mérkőzése a főtáblán. A 23 éves magyar játékos a legfontosabb pillanatokban sokkal jobb volt ellenfelénél, adogatóként és fogadóként is jó százalékban nyerte a kulcspontokat.

 

A 34 perces első szettben a nyitó játékot követően jött az immár szokásos esőszünet…Timi 2:2 után 30-ra brékelt, majd 30-0-ra is vezetett a következő gémben. De az addig fogadóként esélytelen Chirico váratlanul feljavult és elnyerte ellenfele adogatását. De ez sem zavarta meg a magyar játékost. Timi brékelt 0-ra, majd 5:4 után 0-ra nyerte a szerváját is.

 

A második szett hatalmas és fordulatos csatát hozott. Chirico ugyanis alaposan feljavult fogadóként, de Timi szintén nagyot küzdött. A magyar játékos 0:1 után 3, majd 1:2 után újabb két bréklabdát hárított.

 

Timi a folytatásban is hatékonyan adogatott, majd 3:3 után jött a döntő játék. Chirico két bréklabdát még hárított, de a magyar játékos kihasználta a harmadik esélyt. Utána pedig 15-re hozta a szerváját (5:3). Ezután Chirico hozta az adogatását, majd 5:4 után két meccslabdát hárított. A harmadik esélyt viszont már kihasználta Timi, 2012 és 2015 után ismét bejutott a második fordulóba a Western & Southern Openen.

 

A magyar játékos következő ellenfele a világranglistán 27. Belinda Bencic lesz. A 19 éves svájci játékos karrierje legjobbjaként 7. (2016. február 22.) volt. Eddig 2 WTA- és 2 ITF-versenyt nyert egyesben.

 

Bencic a 2016-os szezonban finálét játszott Szentpéterváron (Oroszország, 753 000 dollár, fedett pálya), elődöntős volt Sydneyben (Ausztrália, 1 000 000 dollár, kemény pálya) és s’Hertogenboschban (Hollandia, 250 000 dollár, fű).

 

Idén az Australian Open második fordulójában Bencic 6:3, 6:3-ra győzött Timi ellen.