Újabb győzelem a kvaliban

Újabb győzelem a kvaliban

2012-08-18 – Akgul Amanmuradova ugyan az első szettben brékelőnybe került, de végül a papírformának megfelelően a világranglista 62. helyén álló Babos Tímea győzött.

A találkozó 1 óra 19 percig tartott.

 

NEW HAVEN OPEN AT YALE (NEM HAVEN, KEMÉNY PÁLYA, 637 EZER DOLLÁR), SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (1. helyen kiemelt)-Akgul Amanmuradova (üzbég) 6:3, 6:4

 

Az 1.90 m magas Amanmuradova jelenleg 124. a WTA világranglistáján, vagyis egyértelműen a 19 éves magyar játékos volt a favorit. Ehhez képest a rutinos üzbég 1:1-nél elnyerte ellenfele adogatását…Nagyjából eddig lehetett boldog és elégedett Amanmuradova, ugyanis ezután már Timi percei és pillanatai következtek.

 

A selejtező legjobban rangsorolt teniszezője sorozatban négy gémet nyert, simán hozta adogatásait és fogadóként is jó teljesítményt nyújtott. Timi egyértelműen jobb volt riválisánál, első és második szerváiból is sok pontot nyert.

 

A 37 perces nyitó felvonás után a magyar játékos gyorsan brékelőnybe kerülhetett volna, de Amanmuradova ekkor még elhárította a veszélyt. A hetedik gémben aztán Timi megtörte ellenfele ellenállását, majd a végén kiszerválta a találkozót.

 

A magyar játékos a selejtező 3. fordulójában a szabadkártyás Sachia Vickeryvel találkozik. A 17 éves amerikai játékos jelenleg 545. a világranglistán, május 21-én még a 385. volt, ez pályafutása eddigi legjobbja. A WTA statisztikája szerint idén csak 10 és 25 ezer dolláros profi tornán indult, korából adódóan még a juniorversenyeket részesíti előnyben. New Havenben a kvali 2. körében a 8. helyen kiemelt Anastasia Rodionova ellen jutott tovább, az ausztrál az első szett után feladta a találkozót.

 

Az már biztos, hogy párosban főtáblás lesz Timi a New Haven Open At Yale-en. A magyar játékos párja Sloane Stephens lesz, a duó 2010-ben három Grand Slam-versenyt nyert a juniorok között. A magyar-amerikai kettős New Havenben a 3. helyen kiemelt Katarina Srebotnik, Cseng Csie (szlovén, kínai) páros ellen kezd.