Újabb díj a Kisalföldtől

2019-02-02 – Timi sorozatban ötödször bizonyult a legjobb női sportolónak.

A Kisalföld nevű megyei napilap 39. alkalommal díjazta Győr-Moson-Sopron megye legjobb sportolóit. A győztesek kiléte már nem volt titok, a díjakat viszont a hétvégén vehették át a sportolók, illetve képviselőik.

 

A felnőtt férfiaknál Kardos Botond tornász, a nőknél Babos Tímea teniszező, az utánpótlás fiúknál Sipőcz Richárd cselgáncsos, a lányoknál Czéllai-Vörös Zsófia kajakos, míg csapatban az Audi-ETO női kézilabdacsapata érdemelte ki az elismerést.

 

A legjobb női teniszező, Babos Tímea is otthon betegeskedett – a legutóbbi tornán is emiatt adta fel a mérkőzését –, így őt édesapja, Babos Csaba képviselte. A soproni teniszező tavaly párosban megnyerte az év első Grand Slam-tornáját, az Australian Opent, világelső lett, az év végén pedig újra WTA-világbajnok lett.

 

„Úgy gondolom, Timi olyan címek birtokosa, ami példátlan a magyar teniszben, évről évre egyre jobb eredményeket ér el párosban. Ebben komoly munka és kitartás van, Timi kimondottan edzésfanatikus, sokat költ arra, hogy jobb és jobb legyen” – kezdte Babos Csaba, aki példaként említette, hogy fizioterapeuta segíti, illetve Kellner Ádám, korábbi Davis-kupa-játékos lett az ütőpartnere, aki tíz-tizenkét versenyre elkíséri évente.

 

Edzőt is váltott Babos Tímea tavaly.

 

„Thomas Drouet-val megfáradt az öt éve tartó kapcsolat, most Nick Horvattal „dolgozik. Párosban gyakorlatilag felért a csúcsra, most is, mint korábban, központi kérdés, mi lesz egyesben. Tavaly jól sikerült az év első fele, ezek közül már van olyan pontja, amit nem tudott megvédeni, így most a kilencven-századik hely környékéről kell előreküzdenie magát, remélhetőleg sikerrel, s most az év második szakasza lesz igazán eredményes. Kisebb gond, hogy most betegséggel küzd, alaposan kivizsgáltatja magát, miközben persze jönnek sorra a tornák. Bízunk benne, most jönnek még a legjobb évei” – mondta el Babos Csaba.

 

A KISALFÖLD TELJES CIKKE A DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉGRŐL: KATTINTS IDE!

 

Fotó: Kisalföld