Újabb bravúr: Timi és Safarova döntős Sydneyben!!!

Újabb bravúr: Timi és Safarova döntős Sydneyben!!!

2014-01-09 – Timi és társa továbbra is kiválóan szerepel a sydneyi WTA-versenyen párostornáján: a legjobb négy között két szettben legyőzte a Görges – Zahlavova-Strycova kettőst.

Az elődöntő 1 óra 13 percig tartott. A magyar-cseh páros ellenfele a fináléban a világelső Sara Errani-Roberta Vinci kettős lesz! Az olaszok a négy között 6:3, 4:6, 10-7-re múlták felül a Raquel Kops-Jones – Abigeil Spears duót. Timi pályafutása során eddig egyesben egy, párosban hat WTA-versenyen bizonyult a legjobbnak.

 

APIA INTERNATIONAL (710 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Lucie Safarova (magyar, cseh)-Julia Görges, Barbora Zahlavova-Strycova (német, cseh) 6:2, 7:5

 

„Rettenetesen örülök, hogy megvan életem első Premier-döntője! Nagy lépés volt a mai, hiszen a Centerpályán, nagy közönség előtt játszhattunk. Jó érzés Del Petrónak és Kvitovának „beütni” a pályát 😀 Nehéz meccs volt a mai, de jól játszottunk. Jól játszottunk, élveztük a játékot. Várom a holnapi döntőt” – nyilatkozta Timi boldogan a mérkőzés után.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy bejutott egy Premier-verseny döntőjébe! Ahogyan tegnap is mondtam, tökéletes az összhang Timi és Lucie között, ez is segít nekik abban, hogy magabiztosan jussanak túl a mérkőzéseken. Hosszú idő után ez volt Timi első mérkőzése egy ilyen nagy pályán, örülök annak, hogy jól kezelte ezt. Most sem tudták őt lebrékelni, közel 200 km/ó-ás sebességgel is adogatott. Ez is örömmel tölt el. Lucie remekül kezdte a mérkőzést, minden ütése bejött. Az első játszmát nagyon magabiztosan nyerték, mert Timi is nagyszerűen adogatott és a hálónál is kiválóan játszott. A második szett elején mindketten gyengébben fogadtak, de 3:2 magasságában Timi elkezdett fordítani ezen. 5:5-nél pedig minden fogadásuk jó volt, a bréklabdánál is. Holnap újabb nagy mérkőzés következik. Ha Timi és Lucie továbbra is ezen a szinten játszik és még javulni is tud, akkor bárki is legyen majd a háló túloldalán, a legjobb teniszére lesz szükség ahhoz, hogy esélye legyen” – értékelt Timi edzője, Nikola Andjelics.

 

A magyar és a cseh játékos már a négy közé jutással hatalmas bravúrt hajtott végre, de ők úgy „döntöttek”, folytatódjon még a sydneyi álom! Ehhez ismét egy tapasztalt, igazi párosspecialista ellenfelet kellett legyőzni, sikerült!

 

Timi és Safarova a legjobb nyolc között mindössze egyszer, 7:5, 5:2-nél veszítette el adogatását Kveta Peschke és Katarina Srebotnik ellen, ezúttal pedig tovább javult a mérleg. Igaz, most nem volt 10 ász, de erre nem is volt szükség.

 

A magyar-cseh kettős az első szettben először 1:1-nél brékelt (40-re, a második esélyt kihasználva), majd 3:1-nél (40-re, a harmadik esélyt kihasználva). Timi és Safarova már 5:1-re is vezetett, majd 5:2-nél 0-ra szerválta ki a szettet.

 

A második játszmában egy brék döntött, Görges és Zahlavova-Strycova ekkor már pontosabban adogatott. De ez sem volt elég. A magyar-cseh duó ugyanis továbbra is kiválóan szervált, majd 5:5-nél 30-ra nyerte el ellenfele szerváját. Az utolsó játékot Timi és Lucie Safarova adogatóként is 30-ra hozta, így jöhetett az ünneplés Sydneyben!!!

 

A magyar-cseh páros ellenfele a fináléban a világelső Sara Errani-Roberta Vinci kettős lesz! Az olaszok a négy között 6:3, 4:6, 10-7-re múlták felül a Raquel Kops-Jones – Abigeil Spears duót.

 

A 26 éves Errani 2012. szeptember 10-én került a világranglista élére párosban. Pályafutása során 19 jelentős (WTA vagy Grand Slam) versenyt nyert ebben a műfajban, további 10 alkalommal volt döntős. Vinci oldalán öt Grand Slam-tornán is fináléba került: 2012-ben a Roland Garroson és a US Openen, tavaly pedig az Australian Openen diadalmaskodott.

 

Az Errani-Vinci duó tavaly hat nagy versenyen került a döntőbe, háromszor (Australian Open, Párizs, Doha) diadalmaskodott. Egy évvel ezelőtt a sydneyi Apia International elnevezésű tornán 6:3, 6:4-re kapott ki az olasz páros a döntőben a Nagyija Petrova-Katarina Srebotnik duótól.

 

Vinci szintén 19 nagy diadalnál jár párosban.

 

A világelső olasz kettős egyébként tavaly a Miamiban rendezett verseny második fordulójában 5:7, 6:4, 10-4-re nyert Timi és Mandy Minella ellen.