Új edzője lesz Timinek

Új edzője lesz Timinek

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - FEBRUARY 17: Timea Babos of Hungary plays a shot in her match against Alize Cornet of France during day one of the WTA Dubai Duty Free Tennis Championships at Dubai Tennis Stadium on February 17, 2019 in Dubai, United Arab Emirates. (Photo by Francois Nel/Getty Images)

2019-03-02 – Befejeződött a magyar játékos és Nick Horvat közös munkája.

Hamarosan új edzővel folytatja a munkát Babos Tímea, miután lezárta az együttműködést Nick Horvattal. A horvát szakember tavaly ősszel került a Timi Teambe, a monacói Thomas Drouet-t váltotta.

 

Timi és Nick Horvat munkájának eredménye volt, hogy a magyar játékos januárban a francia Kristina Mladenovic oldalán ismét döntőt játszott párosban a melbourne-i Australian Openen.

 

„Nehéz döntést hoztam az elmúlt napokban: Nick Horvattal a szakítás mellett döntöttünk. Nick egy rendkívüli ember, minden tiszteletem az övé, edzőként és emberként is megérdemli, de sajnos kiderült, hogy nem passzolunk össze. Ennek ellenére minden tiszteletem az övé, személyében egy remek edzőt és egy csupaszív embert ismertem meg. Az együtt töltött időre mindig szívesen fogok visszaemlékezni. Az utunk most elválik, de további sok sikert kívánok neki és egyben köszönöm a munkáját, azt, hogy hitt bennem és a pozitív életszemléletét!” – nyilatkozta Timi.

 

A horvát szakember hivatalos közleményben búcsúzott a magyar játékostól.

 

„Megtiszteltetés volt Tímeával dolgozni! Igazi bajnok, de ami még ennél is fontosabb, remek ember. Habár az utunk most elválik, az együtt töltött rövid, de intenzív időszak értékes tapasztalatokat adott mindkettőnknek és jobb edzővé tett. Sajnos az élet néha nem alakul úgy,ahogy előre eltervezed, de hiszem, hogy mindennek megvan az oka az univerzumban. Örökre hálás leszek Timinek az első edzői székben tölthetett GS-döntőért, hihetetlen élmény volt! Nem kétlem, hogy Timi előtt még nagy sikerek állnak, amiket mosollyal az arcomon fogok követni.”

 

További változás, hogy az eddig fizioterapeutaként tevékenykedő Maciej Ryszczuk ezentúl Timi fizikai felkészítéséért is felel.