Tökéletes évzáró: Timi nyerte a tajvani döntőt!!!

Tökéletes évzáró: Timi nyerte a tajvani döntőt!!!

2015-11-22 – A magyar játékos összesen 15 ászt ütött, hárított 5 bréklabdát, 2 alkalommal nyerte el ellenfele adogatását.

„Rettenetesen boldog vagyok! Nem nagyon találom még a szavakat, hogy így sikerült végül is befejeznem az évet! Egy ilyen szép tornagyőzelemmel zártam a szezont:)) Nagyon-nagyon örülök! Köszönöm Mindenkinek, aki felkelt és nézte a mai meccset! Kemény meccs volt, Doj nagyon jól játszott az első szettben. Rendkívül nehézzé tette ezt a mérkőzést. Szerencsére a szervám ezúttal is nagyon jól működött. Egész versenyen nem veszítettem el az adogatásomat. Ez azt jelenti, hogy sorozatban 52-szer nyertem meg a szervámat. Tényleg, nagyon-nagyon boldog vagyok, örülök, hogy sikerült kiküzdeni ezt az utolsó versenyt! A testem már egy kicsit a közelében volt annak, hogy megadja magát…De végül is sikerült végig küzdenem, nagyon akartam a győzelmet. Szeretném megköszönni Mindenkinek, aki támogatott ebben az évben!!! Akik drukkolt Nekem, aki felkelt és nézte a meccsemet! Ez nagyon sokat jelent, köszönöm szépen!!! Remélem, hogy sok jó percet és örömet okoztam a szurkolóimnak! Vége ezzel a 2015-ös szezonnak:)) Kedden már a Tennis Classicson fogok játszani!” – nyilatkozta Timi.

 

A 22 éves magyar játékos mérkőzésről-mérkőzésre javult a szezonzáró versenyen, egy „mutatója” pedig félelmetesen egyenletes és megingathatatlan volt. A döntőig vezető úton egyszer sem veszítette el az adogatását, pedig az ellenfelek azért időnként eljutottak a lehetőségig.

 

A „mérleg” pedig vasárnap sem változott! Pedig ezúttal az első helyen kiemelt játékos, a világranglistán 60., nemrég Luxemburgban tornagyőztes Doj Miszaki állt a háló túloldalán.

 

A 44 perces első szettben a japán játékos kezdett picivel jobban. Összesen 3 bréklabdáig jutott a játszma első részében, míg adogatóként egyszer sem került veszélybe. De Timi nagyon jól küzdött, végül mindig hozta az adogatását.

 

Majd 5:4-nél három szettlabdához jutott, fogadóként. Sajnos Doj hozta a szerváját, de röviddel később újra a játszmában maradásért adogatott. Timi újabb két szettlabdához jutott és végül 30-ra brékelt. Ezzel nagyon fontos lélektani előnyhöz jutott a magyar játékos!!!

 

A második játszmát is Timi kezdte, így végig nyomás alatt tarthatta ellenfelét. A hatodik gémben aztán elnyerte Doj szerváját, majd 5:2-re is vezetett.

 

A japán játékos ekkor ismét simán nyerte adogatását, majd két bréklabdához jutott. De Timi innen is „visszajött”, majd meccslabdájánál Doj a hálóba ütötte a fogadást! Timi ünnepelhetett, szép sikerrel zárta a sok szempontból emlékezetes 2015-ös szezont.

 

A magyar játékos 2012-ben nyert először WTA-versenyt egyesben, Monterreyben. Idén Marrákesben is finalista volt a 250 000 dolláros tornán, míg 125 000 dolláros versenyen ezúttal jutott el először egyéniben az utolsó mérkőzésig.