Timiék szettet nyertek a világ legjobb párosa ellen

Timiék szettet nyertek a világ legjobb párosa ellen

2013-03-26 – A háromszoros Grand Slam-győztes Errani-Vinci kettős három szettben nyert Babos Tímea és Mandy Minella ellen a Sony Open Tennisen, Miamiban.

A találkozó 1 óra 29 percig tartott.

 

SONY OPEN TENNIS (MIAMI, 5 185 625 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 2. FORDULÓ
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 1.)-Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi) 5:7, 6:4, 10-4

 

Timiék reménykedtek a kezdés előtt, de így is egyértelmű volt, hogy az olasz páros számít a mérkőzés nagy esélyesének. Errani és Vinci az elmúlt egy évben Pazar sikereket ért el közösen, ezt mutatja a három Grand Slam-diadal és a világranglistán megszerzett helyezés. A rutinos duó az idei pontversenyt is fölényesen vezeti.

 

Az esélyeknek megfelelően Erraniék kezdték jobban a mérkőzést, az első gémben ugyan még nem használtak ki két bréklabdát, de a következő játékban már éltek a lehetőséggel. Timiék azonban szerencsére egy pillanatra sem adták fel, 3:2-nél visszavették a bréket, majd 4:3-ra már ők vezettek.

 

Az olaszok azonban egyenlítettek, majd újra elnyerték ellenfelük adogatását, szerválhattak a szettért. Timi és Mandy Minella azonban egyenlített, majd fordítottak, 42 perc altt jutottak játszmaelőnyhöz!

 

Errani és Vinci azonban ezt követően bizonyította tudását. A második felvonásban 2:2-nél újra elvették riválisuk szerváját, majd két bréklabdát hárítva elhúztak 4:2-re. Timiék nagyot küzdöttek az egyenlítésért, de végül 35 perc alatt a favorité lett ez a szett.

 

A mindent eldöntő rövidítésben már Erraniék voltak fölényben, folyamatosan növelték előnyüket és magabiztosan győztek.