Timiék elődöntősök Hobartban!

Timiék elődöntősök Hobartban!

2013-01-09 – Remek siker Ausztráliában! Timi és Mandy Minella két szettben legyőzte Irina-Camelia Begut és Simona Halepet.

A mérkőzés 65 percig tartott.

 

MOORILLA HOBART INTERNATIONAL (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi) – IrinA-Camelia Begu, Simona Halep (román) 7:6 (7-1), 6:0

 

Timi jelenleg 93. párosban a világranglistán, míg Minella a 68. Begut a 37., míg Halepet a 226. helyen jegyzik. Timiék kedden 3:6, 7:6, 10-8-ra múlták felül a spanyol Soler-Espinosát és Suarez Navarrót, míg a román duó a nyitó körben a lett Liga Dekmeijerét és az amerikai Megan Moulton-Levyt búcsúztatta 7:5, 6:3-mal.

 

A magyar-luxemburgi duó már a negyeddöntő első gémjében bréklabdához jutott, majd 1:1 után el is vette ellenfele adogatását. Timiék sokkal jobban fogadtak, 3:1-nél újara elvehették volna a románok szerváját. Nem így történt, majd váratlanul jött is az egyenlítés 4:4-nél.

 

A rövidítésig már Begu és Halep volt mindig lépéselőnyben, sőt a játszmazáró felvonást is ponttal kezdte.

 

Ezután viszont Timi és Mandy fantasztikus sorozatot hozott, zsinórban 7 (!!!) labdamenetet nyert, így 46 perc után lezárult az első szett.

 

A folytatás pedig még szebben és jobban alakult! Timiék sorra nyerték a labdameneteket, először Begu, majd után Halep adogatását is elnyerték. A saját adogatójátékokat pedig tökéletesen játszották Timiék. 5:0-nál először három meccslabdához jutott a magyar-luxemburgi páros, de ekkor Begu két ászt ütött, majd második szervából is eredményes volt. A negyedik meccslabdát azonban nem tudta hárítani, így Timi és Mandy örülhetett a győzelemnek!

 

A legjobb négy között Timiék ellenfele az Anabel Medina Harrigues, Jaroszlava Svedova (spanyol, kazah, 1.) vagy a Lara Arruabarrena-Vecino, Lourdes Dominguez Lino (spanyolok) kettős lesz.

 

Szerintem jól játszott Timi. Nem volt egyszerű, mert nagyon erős, változó irányú és erősségű szél volt. A partnere sem kezdte jól a meccset, őt is húzni kellett. Nem vesztett adogatógémet ma Timi. Jól szervált és a hálónál szerintem messze a legjobb volt a játékosok közül. Ma jól mozgott és az alapjátékkal sem volt gond. Sok winnert ütött. Ma délelőtt edzettünk, készültünk a párosra és természetesen az AO-ra. Hosszú bemelegítés volt, az edzés előtt kemény gyorsasági lábmunka edzéssel. Holnap nem lesz meccs de edzünk 2-szer. Délelőtt az új aussi csillaggal Bartyval edz Timi, délután velem kosárból iskolázunk. A par nappal ezelőtti iszonyú hőség már a múlté. Az erős szél mellett gyakran felhős és néha az eső is elered. Ma már újra előkerült a melegítő is. Tegnap egy iszonyú hatalmas tengerjáró luxushajó kötött ki pár órára. Én ilyet még nem láttam: több mint 10 emeletes volt, az egész kikötőt betöltötte. Fentről a hegyről láttam, nagyobb volt mint 4 nagy parti hotel. Mire a párosnak vége lett és a fényképezővel a kikötőbe értem már továbbment” – írta Csaba.