Timiék az elődöntőben búcsúztak

Timiék az elődöntőben búcsúztak

2012-04-27 – Babos Tímea és Mandy Minella közel járt a bravúrhoz, de végül vereséget szenvedett a Cetkovska-Panova kettőstől a 220 ezres fezi teniszverseny elődöntőjében.

Babos Tímea és Mandy Minella közel járt a bravúrhoz, a mindent eldöntő rövidítésben 4-1-re és 5-3-ra is vezetett, de végül vereséget szenvedett a Petra Cetkovska-Alekszandra Ponova kettőstől a 220 ezres fezi teniszverseny elődöntőjében. A cseh, orosz kettős végül 6:7 (5-7), 6:2, 10-5-re nyert és lett finalista Marokkóban.

 

GRAND PRIX DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (220 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Petra Cetkovska, Alekszandra Panova (cseh, orosz)-Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi) 6:7 (5-7), 6:2, 10-6

 

Cetkovska és Panova volt Timiék ellenfele, miután csütörtökön 6:4, 6:0-ra nyert a holland Arantxa Rus és Kiki Bertens ellen. Cetkovska 131., míg Panova 77. a világranglistán párosban. A magyar-luxemburgi páros remekül kezdett, gyorsan elvette Cetkovska adogatását, de utána komoly hullámvölgybe került. Timi, majd Minella is simán elbukta az adogatását, úgy tűnt, veszni látszik a nyitó felvonás.

 

Ekkor viszont Cetkovska remegett meg, újra elveszítette szerváját, majd Timiék kis is egyenlítettek. Ehhez némi szerencsére is szükség volt, 4:3 40-40-nél a cseh-orosz „tandem” egymásra várt egy könnyű labdánál…

 

A játszma sorsát rövidítés döntötte el, Timi és Mandy bravúrral, 1-3-ról nyert 7-5-re.  Ez viszont nem törte össze a riválist, sőt! Cetkovska és Panova duplabrékkel elment 3:0-ra, de ekkor még Babosék visszajöttek két gémmel. Volt esély az egyeníltésre is, ehelyett a pontosabban teniszező ellenfél nyert újra három gémet.

 

Jöhetett a rövidítés, 10 nyert labdamenetig. Babos Timi és társa 4-1-re és 5-3-ra is vezetett, de ezután már semmi sem jött össze. Cetkovska és Panova végleg visszavette az irányítást, végül simán be is húzta a záró menetet.