Timi vezetett, de nem jutott tovább egyesben

Timi vezetett, de nem jutott tovább egyesben

2013-09-09 – A 3. helyen kiemelt, idén Bad Gasteinben tornagyőztes, Budapesten döntős Yvonne Meusburger három játszmás mérkőzésen legyőzte Timit a Tashkent Open 1. fordulójában.

A találkozó 1 óra 32 percig tartott. A magyar játékos kedden párosban lép pályára a kazah Jaroszlava Svedova oldalán.

 

TASHKENT OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Yvonne Meusburger (osztrák, 3.)-Babos Tímea 2:6, 6:2, 6:1

 

„Sajna ez ma nem sikerült…Nagyon jó első szettet játszottam, sőt a másodikban is sokáig jól működött a teniszem. De elment a második ritörngém két bréklabdáról, amiről nem tehettem. Majd  egy nagyon hosszú adogatójátékot veszítettem el. 4:1 oda, pedig akár 3.2 lehetett volna ide. Azt hiszem ettől bepánikoltam, hogy jó játékkal is vesztem a gémeket. Így elkezdtem többet hibázni, rossz döntéseket hozni. Ő persze keveset rontott…Meusburger nagyon stabil játékos, végig ugyanazt a színvonalat tudta tartani. Ez volt a döntő különbség. Remélem sikerül tanulni a meccsből, sikerül tovább magas színvonalon játszani. Akkor meglesznek ezek a találkozók” – nyilatkozta Timi a mérkőzés után.

 

Fájó vereséget szenvedett a világranglista 107. helyén álló magyar játékos, hiszen több mint egy szetten át jól teniszezett, volt esélye a győzelemre.

 

A 32 perces első játszma elején Meusburger viszonylag könnyedén hozta adogatásait, Timi viszont nagy csatában. Aztán 2:2 után a 20 éves magyar átvette az irányítást, a hatodik gémben 15-re brékelt, majd 5:2-nél ismét elvette ellenfele szerváját.

 

A második szett eleje viszont mindent megváltoztatott. 1:1-nél Timi két bréklabdához jutott, de egyiket sem tuda kihasználni. Ezután a 29 éves, sokkal rutinosabb osztrák elvette ellenfele szerváját, majd 3:1-nél az ötödik bréklabdát kihasználva növelte előnyét. Meusburger végül 35 perc alatt nyerte ezt a felvonást.

 

A döntő szettben Timi vezetett 1.0-ra, de utána már esélye sem volt. Kétszer is 15-re veszítette el adogatását, miközben nem jutott bréklabdához. Meusburger 5:1-nél 40-re brékelt, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

 

Timi párosban még szerepel majd Taskentben a kazah Jaroszlava Svedova oldalán.