Timi szettet nyert, majd Kerber fordított

Timi szettet nyert, majd Kerber fordított

2012-08-14 – A világranglista 7. helyén álló Angelique Kerber 1 óra 32 perc alatt legyőzte Babos Tímeát (62.) a 2.168 millió dolláros Western & Southern Open második fordulójában.

A magyar játékos szett- és brékelőnyben volt, de utána a német klasszis simán fordított.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (CINCINNATI, KEMÉNY PÁLYA, 2.168 MILLIÓ DOLLÁR), 1. FORDULÓ
Angelique Kerber (német, 5.)-Babos Tímea 3:6, 6:1, 6:2

 

Kerber a londoni Olimpia második fordulójában nagyon simán, 6:1, 6:1-re nyert, természetesen most is ő volt az esélyes. De szerencsére nem így indult a találkozó Cincinnatiben!

 

Timi egészen kiválóan adogatott az első szettben, ezúttal a második szervái is viszonylag sok pontot hoztak. A 19 éves magyar játékos 2:1-nél kihasználta negyedik bréklabdáját, így kellemes meglepetésre előnybe került. A magyar teniszező nem ijedt meg Kerbertől, aki ekkor még visszafogottan ütött.

 

Babos Tímea 3:1 után is simán hozta adogatásait, Kerber pedig csak szenvedett. A magyar tini a 32 perces nyitó felvonásban 94 százalékban (17/18) hozta a labdameneteket a sikeres első adogatások után, ellenfele második szerváiból pedig 64 százalékosan (7/11) teljesített.

 

A második játsza elején Kerber ugyan két bréklabdát hárított, de a harmadikkal már nem tudott mit kezdeni! Timi előtt nagy esély kínálkozott, de ekkor sajnos megtört a lendülete. A következő gémben egyik első adogatása sem volt sikeres, a másodikokból pedig a német irányított és egyenlített. Kerber lendületbe jött, Timi egyre többet hibázott, így gyorsan, 27 perc alatt lett 1-1 a szettarány.

 

A döntő felvonás elején Kerber ismét brékelt, ez pedig döntőnek bizonyult. Timi mindent megpróbált, időnként jól variálta a játékot, de túl sokat hibázott. Az idei wimbledoni döntős pedig már lendületben volt, alig rontott. A magyar játékos 0:1-nél még három bréklabdához jutott, de azokkal nem tudott élni. Utána pedig Kerber már esélyt sem adott a bravúrra.