Timi szépen helytállt, de végül Pliskova nyert

Timi szépen helytállt, de végül Pliskova nyert

2015-08-19 – A világranglista 7. helyén álló Karolina Pliskova két, nagyon szoros szettben nyert Timi ellen a Cincinnatiben zajló Western & Southern Open második fordulójában.

A mérkőzés 1 óra 42 percig tartott.

 

A verseny programja szerint Timi szerdán még pályára lépett párosban Kristina Mladenovic oldalán, az ellenfél a Karin Knapp-Roberta Vinci duó volt. Az idei világbajnoki pontverseny 4. helyén álló magyar-francia kettős nagy csatában, szetthátrányból és a döntő szett rövidítésében 0-4-ről fordított, így bejutott a negyeddöntőbe.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 701 240 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Karolina Pliskova (cseh, 8.)-Babos Tímea 6:4, 7:5
WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 701 240 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Karin Knapp, Roberta Vinci (olasz) 2:6, 6:3, 10-7

 

„Sajnos a mai napon nincs mit szépíteni…Igaz, hogy egy top10-es játékossal játszottam, de azt gondolom, nyerhettem volna! Hatalmas, orkánerejű szél fújt végig a meccsemen, ezért is veszítettem el ennyiszer a szervámat. Illetve ő is sokszor veszítette el a saját adogatását…Végig küzdöttem, sokszor visszajöttem a mérkőzésbe, de nem sikerült nyerni. Sajnálom! De szép hét volt ez így is egyesben :)) A páros is nehéz volt, mindketten egy vesztes meccs után álltunk oda. De akartuk a győzelmet, és ez sikerült is :))” – nyilatkozta Timi.

 

A 22 éves magyar játékos három remek győzelemmel, a selejtezőn keresztül jutott el egyesben a második fordulóig. Pliskova erőnyerőként automatikusan volt tagja ennek a körnek.

 

Az 50 perces első szett elején Timi került először brékelőnybe, 40-re nyerte el ellenfele szerváját. Sajnos a folytatásban a magyar játékosnak sokszor meggyűlt a baja a saját adogatásokkal, így a gyorsan megszerzett előnyből 4:2-es hátrány lett.

 

De Timi ekkor sem adta meg magát, küzdött-harcolt a sikerért. Visszajött brékhátrányból még kétszer, de 4:3 és 5:4 után sem tudta hozni a szerváját. Így az adogatóként szintén nem remeklő Pliskova került játszmaelőnybe…

 

A második szett elején Timi ismét brékelőnyhöz jutott, majd vezetett 2:0-ra is. Végre hozta az adogatását! Sajnos 2:1 után Pliskova ismét brékelt 40-re, majd 2:2 után bréklabdát hárított.

 

A cseh sztár a hatodik gémben 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd Timi nagy csata után 40-re brékelt. Ezután 6:5-ig mindkét játékos hozta a szerváit.

 

A magyar játékos ezután másodszor adogatott a mérkőzésben maradásért, de ezúttal már nem sikerült a bravúr. Pliskova magabiztosan brékelt és bejutott a Western & Southern Open harmadik fordulójába.

 

A magyar-francia kettős mindkét tagja hosszú meccset játszott egyesben a második fordulóban, így jól jött a kötelező pihenő mellett az esőszünet Cincinnatiben.

 

A 28 perces első szettben Timi és Mladenovic sem remekelt a bréklabdáknál. Így kétszer elveszítették adogatásukat, míg Knapp és a korábbi világelső, Vinci hibátlan maradt. Az olasz duó 5:1-re is vezetett, majd 5:2 után 30-40-ről hozta adogatását, így a játszmát is.

 

A folytatás már fordulatot hozott. Timiék gyorsan brékelőnybe kerültek, de 3:1 után nem tudták hozni a szervájukat. Knapp és Vinci 3:2 után adogatóként 40-30-ról veszítette el a gémet, ez pedig sorsdöntő volt. A magyar-francia kettős ugyanis ezután már megőrizte a brékelőnyt, 5:3-nál 15-re szerválta ki a szettet.

 

A mindent eldöntő rövidítés eleje rémálomszerűen alakult Timi és társa számára. Knapp és Vinci elhúzott 4-0-ra, két fogadóponttal. Ez nagy előnynek tűnt, de szerencsére nem lett elég a győzelemhez.

 

Timi és Kristina Mladenovic ugyanis sorra nyerte a pontokat adogatóként és fogadóként, egyenlített 5-5-re. Majd a magyar-francia duó pillanatok alatt elhúzott 9-6-ra, majd 9-7 után fogadóként le is zárta a fordulatos mérkőzést.

 

A második helyen kiemelt kettős ellenfele a legjobb nyolc között a tajvani Csuang Csia-csing, Hszie Szu-vej duó lesz.

 

Csuang 62. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 5. (2008. augusztus 18.). Eddig 21 WTA- és 35 ITF-versenyt nyert, 2007-ben az Australian Openen és a US Openen is döntős volt Csan Jung-jannal. Idén tornagyőztes volt Strasbourgban (Franciaország, 250 000 dollár, salak, társ: Liang Csen).

 

Hszie jelenleg 20. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 1. (2014. május 12.) volt. Eddig 17 WTA- és 20 ITF-versenyt nyert, 2012-ben Timivel diadalmaskodott Birminghamben a 220 000 dolláros WTA-tornán. 2013-ban Wimbledonban és a WTA-világbajnokságon, 2014-ben pedig a Roland Garroson maradt veretlen Peng Su-ajjal. Idén döntős volt Dohában (Katar, 731 000 dollár, kemény pálya, társ: Sania Mirza), míg Brisbane-ben (Ausztrália, 1 000 000 dollár, kemény pálya, társ: Mirza) a legjobb négyig jutott. A Roland Garroson és Wimbledonban negyeddöntős volt Flavia Pennetta oldalán.