Timi simán nyerte a gifui döntőt!!!

Timi simán nyerte a gifui döntőt!!!

2014-05-04 – Timi mindössze három játékot veszített Jekatyerina Bicskova ellen, magabiztosan nyerte a döntőt a 75 000 dolláros gifui ITF-versenyen.

A mérkőzés 1 óra 3 percig tartott. A 20 éves magyar játékos 11. alkalommal nyert egyesben ITF-tornán, további hét alkalommal volt döntős.

 

KANGAROO CUP INTERNATIONAL LADIES OPEN TENNIS 2014 (75 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, DÖNTŐ
Babos Tímea (2.)-Jekatyerina Bicskova (orosz) 6:1, 6:2

 

„Na végre egy tornagyőzelem egyéniben is! Ezen a héten sok jó teniszt mutattam, örülök az eredménynek! Remélem ez csak a kezdet! Most irány a salakpálya!” nyilatkozta boldogan Timi a döntő után.

 

A gifui verseny 2. kiemeltje a fináléig vezető úton, négy meccs alatt egy szettet veszített, esélyesként várhatta az utolsó mérkőzést. Az első és a második mérkőzésen sem kellett egy óra a győzelemhez, de a döntő alakult a legsimábban!

 

Bicskova ugyan az első játékban bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel. Utána pedig már esélye sem volt igazán arra, hogy elnyerje ellenfele adogatását…Timi ugyanis kiválóan szervált, a fogadásokkal sem volt probléma, végig uralta a finálét.

 

A 20 éves magyar játékos a 24 perces első szett második játékában harmadik esélyét kihasználta, elnyerte Bicskova adogatását. Az orosz játékos 3:0-nál szépített, de többre esélye sem volt. Timi 4.1-nél újra brékelt, majd 15-re hozta saját adogatójátékát, ezzel a szettet is.

 

A második játszma már szorosabb volt, legalábbis picit tovább tartott. Bicskova ugyan az első gémben két bréklabdát hárított, de 1:1 után újra elveszítette adogatását. Timi 3:1-nél a harmadik lehetőséget kihasználva nyerte el újra ellenfele szerváját, majd 5:1-re elhúzott.

 

Bicskova ekkor újabb gémet „hozott”, de ez nem befolyásolta már a mérkőzés és a döntő forgatókönyvét. Timi ugyanis rendkívül magabiztosan, semmire nyerte az utolsó játékot, így meg is nyerte a gifui versenyt.

 

Timi legközelebb a cseh fővárosban lép pályára, a Sparta Prague Openen (100 000 dollár + vendéglátás).

 

Gifu08  Gifu09