Timi simán nyert Dohában, jöhet Errani

Timi simán nyert Dohában, jöhet Errani

2013-02-12 – A világranglista 80. helyén álló Babos Tímea két szettben, 71 perc alatt nyert a kanadai Heidi El Tabakh ellen.

A 19 éves magyar játékos következő ellenfele Sara Errani lesz.

 

QATAR TOTAL OPEN 2013 (2 369 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Heidi El Tabakh (kanadai) 6:2, 6:3

 

„Először is rettenetesen boldog vagyok! Örülök, hogy egy ekkora versenyen szereztem meg a győzelmet! Nehéz volt a sok Fed Kupás meccs és utazás után odaállni, de kijátszottam az ellenfelet, Próbáltam mindent megtenni a győzelemért! Holnap Errani ellen is ez a célom, tudom, hogyan játszik. Remélem sikerül megvalósítanom a taktikát! Drukkoljatok tovább!” – nyilatkozta Timi a mérkőzés után.

 

Timi az esélyesség terhét is elviselte a mai mérkőzésen. Csúszott, küzdött és nagyon akart El Tabakh ellen. Remek adogatásainak köszönhetően magabiztosan nyert” – értékelt Timi edzője, Barátosi Levente.

 

Timi a katari torna első körében a szabadkártyás Heidi El Tabakh ellen lépett pályára. A 26 éves rivális az egyiptomi Alekszandriában született, de 2005 óta kanadai színekben szerepel. Jelenleg 163. a világranglistán, tavaly októberben még a 146. volt, ez eddigi legjobbja.

 

Heidi El Tabakh még nem nyert WTA-versenyt egyesben. Idén két mérkőzést játszott, de játszmát nem nyert. Szerencsére ez a sorozata Dohában sem szakadt meg.

 

Timi picit nehezen kezdte a mérkőzést, de 1:2 után egyértelmű fölénybe került. A 19 éves magyar teniszező hárított egy bréklabdát, miközben kétszer is elnyerte sokkal rutinosabb ellenfele adogatását.

 

Az első szett után meglepetésre El Tabakh folytatta jobban a találkozót, 2:0-s előnyre tett szert. Szerencsére Timi ekkor újra átvette az irányítást, 2:1-nél hatalmas csatában brékelt, majd 5:2-re el is húzott.

 

Ekkor a kanadai még szépített, de Timi ezt követően simán kiszerválta a meccset!

 

A magyar teniszező mindvégig jól adogatott, hat ászt ütött, első adogatásait 67, második szerváit 61 százalékban hozta.

 

A 19 éves magyar játékos a második körben a hatodik helyen kiemelt olasz Sara Erranival találkozik, aki a hónap elején döntőt vívott Párizsban, januárban pedig párosban megnyerte az Australian Opent. A mérkőzést szerdán magyar idő szerint 13.30 órától játsszák a 1-es pályán.

 

Errani pályafutása során 6 WTA-versenyt nyert egyesben, tavaly döntős volt a Roland Garroson, a fináléban azonban simán (6:3, 6:2) vereséget szenvedett Marija Sarapovától. Timi a 2012-es monterrey-i versenyen a legjobb négy között 6:4, 6:7, 6:4-re legyőzte Erranit.