Timi legyőzte Cadantut, főtáblás egyesben is

Timi legyőzte Cadantut, főtáblás egyesben is

2013-04-22 – Timi a selejtező 3. fordulójában mindössze öt játékot veszített Alexandra Cadantu ellen, így magabiztosan jutott egyesben a főtáblára a 235 000 dolláros marrákesi versenyen.

2013-04-22 Timi a selejtező 3. fordulójában mindössze öt játékot veszített Alexandra Cadantu ellen, így magabiztosan jutott egyesben a főtáblára a 235 000 dolláros marrákesi versenyen. A mérkőzés 60 percig tartott. Timi ellenfele a főtábla első körében az 5. helyen kiemelt Kiki Bertens lesz.

 

GRAND PRIX DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (235 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Babos Tímea (6.)-Alexandra Cadantu (román, 1.) 6:3, 6:2

 

„Nagyon örülök, hogy sikerült felkvalizni magamat, jót tesz az önbizalmamnak salakon…Ráadásul Cadantu előttem lévő, igazi salakos játékos, aki múlt héten nagyot alakított Katowicében. Így még szebbé teszi a feljutásomat! Most várom a sorsolást, szeretném folytatni a menetelést 🙂 – nyilatkozta Timi a mérkőzés után.

 

A két játékos eddig kétszer találkozott. 2011-ben a 25 000 dolláros kristinehamni (Svédország) verseny elődöntőjében a román nyert salakon 2:6, 6:3, 6:2-re. Tavaly a monterreyi fináléban viszont már Timi diadalmaskodott kemény pályán 6:4, 6:4-re.

 

Marrákesben végig Timi vezetett, igaz többször is visszakapaszkodott a román teniszező. A 19 éves magyar játékos az első szett elején simán brékelt, de 2:0 után elveszítette adogatását. Ezután újra elnyerte ellenfele szerváját, de Cadantu 3:3-nál utolérte.

 

Timi a hetedik gémben bréklabdát hárított, majd 4:3 után harmadszor is elnyerte ellenfele adogatását, majd hozta sajátját, lezárta a 31 perces első szettet.

 

A folytatásban Timi 3:0-ra, majd 4:1-re is duplabrékkel vezetett, de Cadantu még ekkor sem adta fel. A román újra elnyerte a magyar tini szerváját, de 4.2 után már nem jött újabb fordulat! Timi a „szokásoknak” megfelelően elvette a román adogatását, majd kiszerválta a mérkőzést.

 

A magyar játékos így egyesben is főtáblás, hiszen párosban a 3. helyen emelték ki Mandy Minellával.

 

Timi ellenfele egyesben a főtábla első körében az 5. helyen kiemelt Kiki Bertens lesz. A 21 éves holland 41. a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobbja. Bertens egyesben egy WTA-versenyt nyert, tavaly Fezben, vagyis címvédőnek számít a Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem elnevezésű tornán.

 

A mostani szezonban negyeddöntős volt Aucklandben, majd Párizsban a selejtezőből egészen az elődöntőig jutott, majd Sara Errani ellen sérülés miatt feladásra kényszerült. A holland utána Acapulcóban a nyolc között ismét az olasszal szemben maradt alul. Indian Wellsben, Miamiban és legutóbb Katowicében is a második találkozót veszítette el.