Timi reméli, folytatódik a fezi „hagyomány”

Timi reméli, folytatódik a fezi „hagyomány”

2012-04-20 – Koppenhágában jó időre elköszönt a kemény pályás versenyektől Babos Tímea, aki a budapesti WTA-verseny előtt Fezben lép pályára.

Indul a salakos szezon, amely nehéznek ígérkezik: a világranglista 66. helyén álló ifjú magyar játékosra nagy küzdelem vár, hiszen harcban áll az olimpiai szereplési jog megszerzéséért. Ráadásul – amint azt a magyarországi torna sajtótájékoztatóján is elmondta – nem a „vörös por” a kedvenc felülete. De Timi reméli, salakon is jó eredményeket ér el, az előtte álló napok pedig különösen érdekesek lesznek számára.

 

Még sohasem versenyeztem Afrikában, ez biztosan befolyásolja majd a szereplésemet. Csak még nem tudni, pozitívan vagy negatívan… De ez érdekessé teszi a helyzetet – mondta a magyar teniszsport nagy reménysége.

 

Babos Tímea a koppenhágai e-Boks Openen két mérkőzést játszott, mindkét alkalommal drámai végjátékot hozott a találkozója. Először 1:6, 7:6, 7:5-re múlta felül a veterán Date-Krumm Kimikót, a harmadik szettet 2:5-ről fordította meg. Utána az észt Kaia Kanepivel csatázott, a rutinosabb elenfél nyert, a döntő felvonást rövidítés után.  Dániában még kemény pályán és csarnokban szerepelt Timi, most azonban már jön a szabadtéri salakos szezon.

 

Befolyásolja a felkészülésemet, hogy nem a salak a kedvencem, de napok óta keményen készülünk. Kezdem újra megszokni a pályát, sokat edzek, hogy javuljon a játékom.  Az, hogy nem a kedvenc felületemen szerepelek majd, nem feltétlenül jelenti, hogy nem érhetnék el jó eredményt” – jegyezte meg Babos Tímea.

 

Az ifjú magyar játékos több ismerősével is beszélt arról, hogy mi várhat rá. A játékostársak többsége nem dicsérte különösebben a fezi versenyt, de Timi optimista.

 

Remélem, hogy nekem tetszeni fog! – jelentette ki, majd így folytatta: – Nagyon sűrű a mezőny, noha ezen a tornán nem lesz top20-as teniszező. Koppenhágában volt top20-as a játékosok között, most a ranglistámmal azonban hátrébb helyezkedek el. A fezi verseny azonban híres arról, hogy még sohasem győzött az, akinek „győznie kellett” volna. Rengeteg meglepő eredmény született, remélem most is így lesz majd…”

 

A fezi GP de SAR La Princesse Lalla Meryem 2011 óta része a WTA Tour műsorának, tizenegy évvel ezelőtt pedig magyar diadalnak tapsolhatott a közönség. Gubacsi Zsófia a döntőben 1:6, 6:3, 7:6-ra múlta felül az olasz Maria Elena Camerint. Azóta minden évben új bajnokot avattak. Legutóbb az olasz Alberta Brianti diadalmaskodott, idén szintén tagja a mezőnynek.

 

A fezi főtábla leghíresebb tagja az a Szvetlana Kuznyecova, aki 2007-ben még 2. volt a világranglistán. Abban az évben megnyerte a Roland Garrost, 2004-ben a US Openen maradt veretlen. Egyesben összesen 13 tornagyőzelmet ünnepelhetett, párosban pedig 15-öt, 2005-ben és 2012-ben az Australian Openen volt bajnok az ausztrál Alicia Molik, illetve az orosz Vera Zvonarjova oldalán.