Remek győzelem a 2015-ös szezon nyitányán

Remek győzelem a 2015-ös szezon nyitányán

2015-01-04 – Timi nagy csatában, három játszmában nyert Vang Csiang ellen az 500 000 dollár összdíjazású sencseni WTA-versenyen!

A mérkőzés 2 óra 15 percig tartott. A 21 éves magyar játékos következő ellenfele a 4. helyen kiemelt Zarina Dijasz lesz.

 

SHENZHEN OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Vang Csiang (kínai) 6:7 (4-7), 6:1, 6:4

 

„Nagyon örülök a mai győzelemnek! Az első szettben kicsit remegősen játszottam, sokat hibáztam, bréklabdáig sem jutottam el. Őszintén mondva, kicsit mérges is lettem magamra, hogy nem játszok úgy, ahogy szerettem volna. Ezért a második szettben sokkal agresszívabban kezdtem teniszezni, ami meghozta a gyümölcsét. A döntő szett kemény küzdelmet hozott, sok bréklabdával tarkítva. De végül egyszer sem veszítettem el a szervámat a meccs során, így meglett a győzelem:) Holnap szünnapom lesz edzéssel” – nyilatkozta Timi a mérkőzés után.

 

Timi az előző két szezonban nem tudott meccset nyerni januárban, most viszont végre sikerrel nyitott!!! Mindvégig jó százalékkal adogatott, ezt mutatja az is, hogy ellenfele egyszer sem tudta elnyerni az adogatását.

 

Az 58 perces első szettben 3:3 után Timi bréklabdát hárított, majd 6:6-ig együtt haladt a két játékos. A rövidítésben aztán kevés előnyt jelentett az adogatás, Vang négy, míg a 21 éves magyar játékos három alkalommal nyert pontot fogadóként. A kínai teniszező 4-0-ra, majd 6-3-ra is vezetett, majd a második játszmalabdát értékesítette.

 

A 26 perces második szettben Timi kiválóan játszott!!! Három alkalommal brékelt, ellenfelének esélyt sem adott. Így jöhetett a döntő felvonás!

 

A harmadik játszma első felében Vang összesen öt alkalommal jutott bréklabdához: Timi az első gémben 3, míg az ötödik játékban 2 esélyt hárított!!! Közben 1:0 után a kínai játékos is 15-40-ről hozta a szerváját.

 

Hatalmas csata alakult ki, amelynek a végén a 21 éves magyar játékos volt a bátrabb és a pontosabb! Timi 5:4-nél fogadóként 40-15-re húzott el, egy remek tenyeressel pedig le is zárta a mérkőzést!!!

 

A magyar játékos következő ellenfele a világranglistán 33. Zarina Dijasz lesz. Ez a helyezés a kazah teniszező eddigi legjobbja.

 

Karrierje során Dijasz 5 ITF-versenyt nyert, tavaly egyszer ünnepelhetett. A 2014-es szezonban a kazah játékos döntőt játszott Hongkongban (25 000 dollár, kemény pálya), majd az Australian Openen a selejtezőből a főtábja harmadik fordulójáig menetelt. Utána veretlen maradt Quanzhou-ban (Kína, 50 000 dollár, kemény pálya). Júniusban döntős volt Nottinghamben (Anglia, 75 000 dollár, fű), majd Wimbledonban a nyolcaddöntőben kapott ki Simona Haleptől. A szezon hajrájában, októberben finálét játszott Oszakában (Japán, 250 000 dollár, kemény pálya), csak Samantha Stosur tudta legyőzni (7:6, 6:3).