Timi nyerte a krimit és döntős Doneckben

Timi nyerte a krimit és döntős Doneckben

2013-08-02 – Timi fordulatokban gazdag, három szettes találkozón legyőzte Maria Joao Koehlert, ezzel bejutott a döntőbe a 75 000 dolláros ukrajnai ITF-tornán.

A mérkőzés 2 óra 25 percig tartott. A 20 éves magyar játékos a fináléban az 1. helyen kiemelt ukrán Jelina Szvitolinával találkozik.

 

VICCOURT CUP (75 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea (3.)-Maria Joao Koehler (portugál, 5.) 4:6, 6:2, 6:4

 

„Örülök, hogy nyertem! A meccs elején nagyon éreztem a lábaimban, hogy fáradt vagyok. Az elmúlt két hét kemény melója elfárasztott…Illetve a szél is nagyon erős volt ma. De lélekben megpróbáltam túltenni magam a nehézségeken. Ez sikerült is, majdnem fordítottam 0:5-ről. Ez végül nem jött össze, de a második szettet szépen uraltam. Aztán a döntő szettben Maria remek játékot mutatott, el is húzott 4:2, 30 semmire. De az utolsó erőtartalékaimat összeszedve visszaküzdöttem magam és végül sikerült a győzelem! Nagyon örülök a döntőnek! Holnap kemény meccsre számítok, de jó játékkal bármi lehet a friss WTA-tornagyőztes ellen” – nyilatkozta Timi a donecki teniszkrimi után.

 

TIMI DONECKBEN IS SZURKOL A MAGYAROKNAK
Timi sűrű ukrajnai programja mellett sem feledkezik meg honfitársairól, esténként lelkesen szurkol a vizes vb-n szereplőknek. Pénteken is nagyon boldogan ünnepelte az olimpiai bajnok Gyurta Dániel újabb világbajnoki címét! De természetesen korábban Hosszú Katinka és a vízipólósok sikereinek is örült.

Hajrá MAGYAROK! Szurkolok Nektek Doneckből! Gratulálok az eddigi sikerekhez és szurkolok a további sikerekért!” – üzente a Viccourt Cup döntőse.

 

Timi ezen a héten is keményen edzett a mérkőzések előtt és után, ez sokat kivett belőle.

 

A 46 perces első szett elején Timi nagy csatában, többszöri egyenlő után elveszítette adogatását, ez pedig meghatározta a folytatást. A portugál nagyon jól adogatott és fogadott, folyamatosan növelte előnyét. A magyar játékos küzdött, de 0:2 és 0:4 után is 30-ra veszítette el a szerváját. A hatodik gémben Timi szettlabdát hárítva brékelt,majd végre hozta a szerváját.

 

Ezután a magyar játékos hatalmas csatában újra brékelt, majd feljött 5:4-re! Koehler azonban a következő játékban lezárta az első felvonást, 30-ra hozta adogatását.

 

A második játszmában már Timi irányított, gyorsan brékelőnybe került, majd azt megőrizve 3:0-ra vezetett. A portugált többször is ápolni kellett, de azért hozta következő két adogatását. A 20 éves magyar játékos aztán 5:2-nél újra elnyerte ellenfele szerváját, így magabiztosan egyenlített.

 

A döntő szett elején, 1:0-nál Timi öt bréklabdához jutott, de egyikkel sem tudott élni. Sőt! 2:2 után váratlanul a portugál jutott lépéselőnyhöz, 15-re vette el riválisa szerváját, majd már 4.2-re is vezetett. Timi azonban ekkor sem adta fel!!! Magabiztosan visszajött a meccsbe, majd 4:4-nél két bréklabdát hárított.

 

Ezután Koehler már nem tudta feltartóztatni a verseny 3. kiemeltjét, aki második meccslabdáját értékesítette és készülhet a döntőre!

 

Timi ellenfele a fináléban a donecki Viccourt Cup 1. kiemeltje, Jelina Szvitolina lesz. A 18 éves hazai játékos vasárnap megnyerte a 235 000 dolláros bakui versenyt, a döntőben 6:4, 6:4-re győzte le Shahar Peert. Ezzel az ukrán tinédzser feljött a világranglista 49. helyére, ez pályafutása eddigi legjobbja.

 

A 18 éves Szvitolina három évvel ezelőtt győzött a juniorok között a Roland Garroson, tavaly döntős volt Wimbledonban. Érdekesség, hogy 2010-ben az angliai korosztályos Grand Slam-versenyen finalista volt párosban Irina Kromacseva oldalán, de az utolsó meccsen Timi és az amerikai Sloane Stephens 6:7, 6:2, 6:2-re nyert.

 

Szvitolina egyesben 5 ITF-tornán bizonyult a legjobbnak, 2012-ben pedig győzött az indiai Punéban a WTA 125 000 dolláros eseményén.

 

Timi eddig 10 ITF-versenyt nyert egyesben a felnőttek között. Legutóbb idén május 11-én, egy nappal 20. születésnapja után ünnepelhetett Johannesburgban a Soweto Open után. Akkor is hazai játékos ellen szerepelt a döntőben.

 

verseny05  verseny08  verseny06  verseny09