Timi nyerte a horrormeccset Birminghamben

Timi nyerte a horrormeccset Birminghamben

2015-06-15 – Timi hihetetlenül nagy csatában, három szettben nyert Mariana Duque-Marino ellen a selejtező 2. fordulójában a birminghami WTA-versenyen, így egyesben is főtáblás!

A mérkőzés 2 óra 28 percig tartott.

 

AEGON CLASSIC (731 000 DOLLÁR, FŰ), SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (12.)-Mariana Duque-Marino (kolumbiai) 6:7 (5-7), 7:6 (7-3), 6:4

 

„Nagy nehezen és nagyon hosszú meccsen, de sikerült felkvaliznom Magam. Nem volt könnyű mérkőzés. Az ellenfél nagyon jól szervált, hátrányból kellett visszajönnöm sokszor. Nem ment annyira jól a játék, de nem adtam fel, küzdöttem. És meglett az eredménye. Vinci sem lesz könnyű ellenfél…De az egy új nap, új lehetőség a jó játékra és a győzelemre!” – nyilatkozta Timi.

 

Elképesztően nagy és izgalmas csata zajlott a főtábláért Birminghemben! Mindkét játékos kiválóan adogatott, a hibátlan mérleg csak a döntő szettre változott meg.

 

A mérkőzés vasárnap az első szett rövidítésében szakadt másodszor is félbe. A hétfői folytatásban Duque-Marino két minibrékkel már 5-2-re is vezetett, de Timi egyenlített 5-5-re. Sajnos ekkor a koliumbiai játékos újra elnyerte ellenfele adogatását, majd kihasználta a szettlabdát.

 

A 48 perces második játszma is rendkívül szorosan alakult. Timi és Duque-Marino továbbra is kiválóan szervált, így ezúttal bréklabdához sem jutott a fogadó. Ismét jöhetett a tie-break…

 

A második rövidítésben már a magyar játékos diktálta a „feltételeket”. Kélt minibrékkel elhúzott 5-2-re, majd 6-2-nél szervált az egyenlítésért. Ezt az esélyt még hárította Duque-Marino, de a következő szettlabdát már kihasználta fogadóként Timi.

 

A döntő szett pedig újabb fordulatokat hozott! A rutinosabb kolumbiai játékos 1:0 után négyszer is bréklabdához jutott és az utolsó esélyt ki is használta. Majd könnyedén elhúzott 3:0-ra…

 

De Timi nem adta meg magát!!! Az ötödik gémben szintén a negyedik eséllyel élt, visszabrékelt, majd egyenlített 3:3-ra. A kilencedik játékban a magyar játékos fogadóként 40-0-ra is vezetett, de ellenfele egyenlített. De jött a negyedik és immár sikeres bréklabda. Timi pedig 5:4 után a második meccslabdát már értékesítette, így megnyerte a rendkívül izgalmas mérkőzést Birminghemben.

 

A magyar játékos ellenfele a főtáblán a világranglista 36. helyén álló Roberta Vinci lesz. A 32 éves olasz játékos karrierje legjobbjaként 11. (2013. június 10.) volt. Egyesben 9 WTA- és 9 ITF-versenyt nyert. A US Openen 2012-ben és 2013-ban is negyeddöntős volt. Idei legjobb eredményeként döntős volt Nürnbergben (Németország, 250 000 dollár, salak).

 

Vinci a 2011-es budapesti WTA-versenyen 4:6, 7:5, 6:2-re, míg a 2013-as US Openen 6:4, 6:2-re nyert Timi ellen.