Timi negyeddöntős Rabatban

Timi negyeddöntős Rabatban

2016-04-27 – A 22 éves magyar játékos esélyt sem adott Laura Robsonnak, aki nemrég tért vissza a nemzetközi versenyek világába.

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (5.)-Laura Robson (brit) 6:1, 6:2

 

„Érdekesen indult a mai meccs. Nem igazán tudtam, hogy mit is várjak Robsontól. Azt tudtam, hogy remek játékos, de a sérülése után még nem tudtam, mire is számítsak. Így talán egy picit idegesebben kezdtem. Viszont, ami fontos: tudtam ezt kontrollálni. Onnantól kezdve pedig beindult a játékom is. Örülök a negyeddöntőnek :)” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 59 percig tartott.

 

A brit játékos folyamatosan sérülésekkel bajlódott az utóbbi időben, így sokat kellett kihagynia. Kedden győzött először WTA-verseny főtábláján 2013 óta, de a második fordulóban már nem volt esélye a sikerre.

 

Timi ugyanis a mérkőzés elejétől jól játszott, szinte minden fontos pontnál jobb volt ellenfelénél. A 26 perces első szettben 1:1 után két bréklabdát hárított a magyar játékos, majd kétszer nyerte el ellenfele adogatását. Timi először 40-re, majd 4:1 után 15-re brékelt.

 

A második szett sem volt sokkal szorosabb. Az elején Timi kétszer, míg Robson egyszer brékelt. A magyar játékos 3:1 után nem használt ki 3 bréklabdát, de ez sem nehezítette meg a feladatát.

 

Timi magabiztosan játszott, alig hibázott. A hetedik gémben ismét brékelt 30-ra, majd 0-30-ról szerválta ki a meccset a következő játékban.

 

Timi következő ellenfele a világranglista 102. helyén álló Pauline Parmentier lesz. A 30 éves francia játékos eddigi legjobbja a 40. hely (2008. július 21.) volt. Eddig 2 WTA- és 9 ITF-versenyt nyert egyesben. Idén a selejtezőből lett negyeddöntős Monterreyben (Mexikó, 250 000 dollár, kemény pálya), majd Katowicében (Lengyelország, 250 000 dollár, fedett pálya) a legjobb négyig jutott. Nemrég döntős volt az 50 000 dolláros ITF-tornán, Franciaországban (Croissy-Beaubourg).