Timi negyeddöntős Poitiers-ben

Timi negyeddöntős Poitiers-ben

2014-10-23 – Timi két szettben győzött Amandine Hesse ellen, így bejutott a negyeddöntőbe a 100 000 dollár összdíjazású franciaországi ITF-versenyen.

mérkőzés 1 óra 17 percig tartott. A 21 éves magyar játékos következő ellenfele a címvédő Aliakszandra Szasznovics lesz.

 

INTERNATIONAUX FEMINIMS DE LA VIENNE (100 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Amandine Hesse (francia) 6:4, 6:4

 

„Örülök a mai meccsnek! Borzasztóan ritmustalan volt végig az ellenfél játéka, volt hogy csak nyerőket ütött, volt hogy csak hibákat…Ezt fejben kellett feldolgozni, hogy a jó szériái után megmaradjak stabilnak. Jól szerváltam végig, a ritörn kicsit akadozott. De így is sikerült többször brékelnem, úgyhogy nem panaszkodok. Délután még egy kis edzés: félóra tenisz, apró kondi, aztán pihi és készülés holnapra” – nyilatkozta Timi.

 

Timi a nyitó körben magabiztosan, 6:3, 6:2-re diadalmaskodott a 6. helyen kiemelt, a világranglistán 74. Pauline Parmentier ellen. A 21 éves magyar játékos a második fordulóban már nehezebb mérkőzésen nyert, a hazaiak újabb reménységét búcsúztatta.

 

A 36 perces nyitó szett első részében mindkét játékos remekül adogatott, majd 3:3 után alaposan megváltozott a mérkőzés. Timi második esélyét kihasználta, 15-re brékelt, de előnyét a következő gémben el is veszítette. Szerencsére 4:4 után újra a magyar játékos volt a jobb: nagy csatában, gémlabdákat hárítva nyerte el Hesse szerváját, majd 30-ra hozta saját adogatását, így a játszmát is.

 

Timi a második szettben 1:1 után ismét brékelt, majd 4:2-re is vezetett. Ekkor Hesse két bréklabdát hárított, majd elnyerte ellenfele szerváját.

 

Ekkor újra Timi vette át az irányítást, nagy csata után a harmadik eséllyel élt, 40-re brékelt. A következő játékban már 40-0 is volt az állás, végül a magyar játékos egy remek tenyeres kereszttel lezárta a mérkőzést!

 

Timi következő ellenfele a címvédő Aliakszandra Szasznovics (95. a világranglistán) lesz. A fehérorosz játékos eddigi legjobb helyezése a 92. (2014. október 6.) volt. Eddig 11 ITF-versenyt nyert egyesben. Idén Moszkvában (25 000 dollár, fedett pálya) és Bresciában (25 000 dollár, salak) maradt veretlen. Szasznovics elődöntős volt még Orlandóban (10 000 dollár, salak) és Wokingban (25 000 dollár, kemény pálya).