Timi negyeddöntős Katowicében

Timi negyeddöntős Katowicében

2016-04-07 – A nagyon rosszul sikerült első szett után a magyar játékos a második megnyerte, majd a döntő felvonásban dupla brékelőnnyel is vezetett. Timi végül 5:5 után döntötte el a meccset.

KATOWICE OPEN (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (7.)-Viktorija Golubic (svájci) 1:6, 6:4, 7:5

 

„Az ezer százalék, hogy nem vagyok top formában…Viszont küzdök, ahogyan tudok. Remélem, ez még kitart néhány meccs erejéig. Ezen a pályán a szokásostól eltérő tervvel és taktikával kell játszani. A szervám sem működött igazán, ahogyan tegnap sem. Azt hiszem, hogy a jetlag és az elmúlt napok fáradtsága nem segíti a játékom ritmusát. De próbálkozom, csinálom a dolgom. Örülök, hogy nyerni tudtam. Holnap egy új esély arra, hogy jól teniszezzek” – mondta Timi a mérkőzés után.

 

CSABA ÉRTÉKELÉSE
„Timi ezen a meccsen igazi sportemberi erényeket csillogtatott. Fantasztikus küzdeni akarás jellemezte. Helyenként rosszul, nagyon rosszul játszott. De ez érthető is. Miami után meg kell küzdenie az időeltolódással és a lassú, puha pályával is. Ma szintén érződött a fizikai és szellemi fáradtság. De 1:6 után sem adta fel. A döntő szettben 3:0-ig már helyenként jól is játszott. Utána viszont picit siettette a játékot, majd 3:4-nél sem tört meg. De kiküzdötte a győzelmet, néhány szép labdamenettel fordított. Nagyon-nagy dicséret, hogy szinte adogatás nélkül, fizikai és szellemi fáradtsággal küzdve is nyert.

 

A mérkőzés 2 óra 11 percig tartott.

 

Timi a 31 perces első szett legfontosabb pillanataiban többször hibázott, így ellenfele 4:0-s előnyt szerzett. Pedig gémlabdái és brékesélye is volt. Az ötödik játékot ugyan megnyerte Timi, de utána ismét Golubic örülhetett.

 

A második szett sem alakult egyszerűen és könnyen, de a fáradt magyar játékos mindent megtett, szívvel-lélekkel küzdött. Timi brékelőnyt szerzett a játszma elején, de Golubic egyenlített 2:2-re.

 

A szett közepén egyik játékos sem tudta kihasználni adogatásait, sorozatban négy brék következett. Aztán 5:4 után Timi 15 hozta a szerváját, így a szettet is.

 

A döntő játszma pedig igazi nagy csatát, fordulatos küzdelmet hozott. A magyar játékos dupla brékelőnybe került, de 3:0 után sorozatban négy gémet veszített.

 

Timi ezután ismét jól adogatott, 0-ra, majd 30-ra nyerte szerváját. Aztán 5:5 után ismét brékelt, ezúttal 15-re.

 

Az utolsó gémben a magyar játékos bréklabdát hárított, majd kihasználta második meccslabdáját.

 

Timi ellenfele a negyeddöntőben a világranglistán 38., Katowicében 3. helyen kiemelt Jelena Ostapenko lesz.

 

A 18 éves lett játékos 2014-ben junior bajnok volt Wimbledonban. A profik között eddig 7 ITF-versenyt nyert, 2 WTA-tornán volt döntős (2015: Quebec City, 2016: Doha).

 

Az idei szezonban a katari szép sikert a selejtezőből érte el. Legyőzte mások mellett Szvetlana Kuznyecovát, a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitovát, valamint Andrea Petkovicot is. A fináléban Carla Suarez-Navarro győzte le.

 

Katowice10  Katowice08