Timi nagy csatában nyerte a 2 napos mérkőzést!

Timi nagy csatában nyerte a 2 napos mérkőzést!

2012-06-12 – Közel két órás nagy csatát, 1 óra 57 percet hozott Babos Tímea első mérkőzése kedden a birminghami füves pályás versenyen.

Sötétedés miatt ugyanis a 3. szettben 3:3-nál félbeszakadt a találkozó. Az első számú magyar játékos szerdán folytatta Alison Riske ellen és végül 6:4, 4:6, 7:6 (7-2)-ra nyert.

 

AEGON CLASSIC – BIRMINGHAM (220 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (14. kiemelt)-Alison Riske (amerikai) 6:4, 4:6, 7:6 (7-2)

 

Nem volt könnyű, hozzá kell szokni a füves pályához. Emiatt kezdtem rosszul kedden a mérkőzést, noha nagyszerű formában voltam a keménypályás edzéseken. Az első szettben aztán szerencsére gyorsan feljavultam, jól adogattam, de a második játszmában kicsit visszafogottabb lett a játékom. A döntő szettben aztán már jól ment, bréklehetőségem is volt, de 3:3-nál sötétedés miatt félbeszakadt a mérkőzésem. Ez először fordult elő velem, korábban csak arra volt példa, hogy esőszünetet tartottak. Már tegnap este óta azon gondolkodtam, miként folytassam ma a mérkőzést, ezt gyakoroltuk a mai beütés során is. Jól sikerült, minden első adogatásom jól sikerült az első gémben. Később 4:3-nál már elnyerhettem volna ellenfelem adogatását, de picit passzív lettem. 6:5-nél pedig két, valóban védhetetlen adogatást ütött, egyik a ficakba vágódott, a másikat pedig nagyon megtekerte. De ezen a szinten már ritkán adnak ajándékba az ellenfelek egy meccslabdát. Jobb is az, hogy rövidítés után én nyertem meg a találkozót, mintha kettőshiba után történt volna” – nyilatkozta Timi a találkozó után.

 

Timi 68., míg Riske csak a 161., így látszatra könnyűnek tűnhetett előzetes a mérkőzés. Nem így lett…A selejtezőből érkezett amerikai ugyanis azonnal brékelt, majd jól is adogatott, egy darabig. Timi nem találta a ritmust a szett közepéig, de azért sikerült egyenlítenie, majd a legvégén újra elvette ellenfele adogatását. A magyar tini 100 százalékosan használta ki bréklabdáit, míg ellenfele hetet is “elrontott”.

 

A folytatásban aztán szinte minden gémben volt bréklabdája Riskének, egyet ki is használt. Az elmúlt napok esőzése miatt Timi alig készülhetett szabadtéren, míg ellenfelének jól jött a selejtezőben lejátszott két meccs is. Ez látszott is a mérkőzésen, nagyon szoros volt a csata.

 

A harmadik szettben aztán Timi újabb bréklabdát hárított, majd 2:1-nél hosszú idő után jutott ismét ilyen esélyhez. Riske azonban kivédekezte ezt, így 3:3-ig fej-fej mellett haladt a két teniszező. A mérkőzés játékvezetője ekkor szüntette be a találkozót a sötétedés miatt.

 

A szerdai folytatásban aztán szinte végig Timi irányított, már 4:3-nál bréklabdája volt, majd 6:5-nél 40-0-ra vezetett Riske szervája közben. Az amerikai addig egy ászt és négy kettőshibát ütött, ehhez képest 15-40-nél két (!!!) védhetetlen adogatással rukkolt elő, majd kiharcolta a tie-breaket. A rövidítés aztán Babos Tímea diadalmenetét hozta, minden szerváját megnyerte, simán felülmúlta ellenfelét.