Timi meccslabdákról fordított és nyert

Timi meccslabdákról fordított és nyert

2012-04-10 – Elképesztő izgalmakat hozott az első forduló a 220 ezer dollár összdíjazású koppenhágai e-Boks Openen!

A veterán Date-Krumm Kimiko szett- és brékelőnyben volt, de Timi a második játszmát rövidítésben nyerve kiharcolta a döntő szettet. Itt a japán már 5:2-re vezetett, 5:3-nál két meccslabdája is volt. Timi azonban mindkétszer egyenlített, majd a negyedik bréklabdát (csak ebben a gémben) értékesítette. Utána pedig a világranglistán immár 67. helyen álló magyar játékos megállíthatatlan volt!

 

E-BOKS OPEN – KOPPENHÁGA (220 EZER DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), 1. FORDULÓ:
Babos Tímea – Date-Krumm Kimiko (japán)  1:6, 7:6 (7-4), 7:5

 

„Sajnos az első játszmában nagyon nem találtam a játék ritmusát. Date remekül kiszámította az ütéseimet, szokásának megfelelően nagyon laposan játszott, a labda pedig alig pattant fel ezen a borításon. Így nem tudtam azt a játékot játszani, amire korábban készültünk. Egyáltalán nem tudtam megtámadni az ellenfél ütéseit. A második szett elején már kezdtem megtalálni a játékomat, a végefelé pedig már bátrabb is voltam. Kiismertem Date játékát, felvállaltam a váratlan dolgokat. Ezekkel pedig megzavartam a japán játékost” – mondta Timi.

 

A két teniszező az év elején a kínai Csüancsouban már találkozott, akkor az 50 ezer dollár összdíjazású verseny döntőjében az 1989 óta (!!!) profi Date-Krumm 6:3, 6:3-ra győzött. A japán hölgy 1995-ben 4. helyen is állt a világranglistán, méltán mondhatjuk, a Tour legrutinosabb játékosa.

 

Koppenhágában magyar szempontból pocsékul kezdődött a találkozó, 19 perc alatt 1:6 lett a vége, 1:1 után Timi nem találta a mérkőzés ritmusát. A második szett elején gyorsan brékelőnybe került, de utána ellenfele fordított, 5:4-nél a továbbjutásért adogatott. Szerencsére Babos Tímea egyenlített, majd a rövidítésben végig vezetve kiharcolta a harmadik játszmát.

 

A döntő felvonás aztán igazi krimibe torkollott. 2:2-ig mindketten hozták adogatásukat, majd a labdacsere után Date-Krumm 5:2-re elhúzott. A japán teniszező ekkor két mérkőzéslabdához jutott, de hiába! Ezután Timi háromszor jutott bréklabdához, majd negyedjére el is vette riválisa szerváját. Ezt követően pedig már ő vette át végleg az irányítást, 2 óra 18 perces drámai csatában vágott vissza a januári vereségért!!!

 

A világranglista 67. helyén álló magyar tini hozzátette: a harmadik szettben a labdacsere néhány percre elbizonytalanította.

 

Date ismét nagyon jól teniszezett, újra brékelt, pedig jól adogattam. De 3:5-nél két nyerő ütéssel hárítottam a meccslabdáit. Utána pedig már viszonylag könnyen brékeltem ismét.

 

Babos Timit ezúttal is egyik edzője, Barátosi Levente kísérte el a dán fővárosba. Edző-édesapja, Babos Csaba Sopronban izgult a sikerért.

 

A kínai döntő után elég sokat beszélgettünk, együtt is vacsoráztunk a japán teniszezővel. Hihetetlen alázattal viselkedik a pályán, és azon kívül, egyszerűen hihetetlen a hozzáállása a teniszhez. Kevés ilyen sportoló van a világon, megtisztelő feladat, hogy ismét ellene játszhatott Timi és szép siker, hogy most le is győzte” – jelentette ki Babos Csaba.

 

A koppenhágai második fordulóban az ötödik helyen kiemelt Kaia Kanepi (34. a világranglistán) lesz Timi ellenfele, miután kedden 6:3, 6:4-re legyőzte az ausztrál Anastasia Rodionovát (94.). Az 1985. június 10-én született észt játékos idén Brisbane-ben, 2010-ben pedig Palermóban nyert egyesben WTA-versenyt, háromszor döntős volt (2011: Moszkva, 2008: Tokió, 2006: Hasselt). Stabil tagja a Fed Kupa-csapatnak, kétszer járt olimpián. Tavaly február 14-én 16. volt a világranglistán.