Timi már negyeddöntős Sencsenben!

Timi már negyeddöntős Sencsenben!

2016-01-06 – A 22 éves magyar játékos 1 óra 41 perc alatt nyert a 4. helyen kiemelt Monica Niculescu ellen :))

SHENZHEN OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Monica Niculescu (román, 4.) 6:1, 6:4

 

„Nagyon boldog vagyok! Nagyon-nagyon nehéz mérkőzés volt, rengeteg hosszú labdamenettel. Ami különösen széppé teszi ezt a sikert, hogy szinte akárhányszor jött egy nehezebb pillanat, akkor én játszottam jobban. Én jöttem ki sikeresebben a fontos helyzetekből. Ez egy igazi mentális győzelem, amellett, hogy nagyon jól is játszottam. Niculescu érdekes ellenfél, rendkívül speciális játékkal. Ez a mérkőzés komoly taktikát igényelt, örülök, hogy edzőmmel, Thomas Drouet-val ezt jól sikerült megbeszélni! Jól tudtam játszani, a fontos helyzetekben a legjobbamat tudtam hozni. Örülök az idei első negyeddöntőmnek!” – nyilatkozta Timi.

 

Megtört a jég!!! A rendkívül rutinos és roppant kellemetlen játékstílusú Niculescu korábban háromszor – legutóbb tavaly Eastbourne-ben 7:5, 7:5-re – háromszor nyert Timi ellen. Ezúttal viszont a 22 éves magyar játékos volt a jobb, pedig ellenfele mindent megtett a sikerért.

 

A 43 perces első szett nyitó játékában Timi bréklabdát hárított, majd a következő gémben kihasználta második esélyét, 40-re elnyerte Niculescu adogatását. Utána a 22 éves magyar játékos nagy csatában őrizte előnyét, 3:1-nél 40-re hozta a szerváját.

 

A hatodik játékban Timi 15-re brékelt, majd jött egy újabb nehéz szakasz. Niculescu fogadóként 40-15-re is vezetett, majd egyenlő után újabb bréklabdához jutott. Timi azonban hatalmas szívvel is küzdött, végül 40-re zárta le a játékot, így a szettet is.

 

A második felvonás még nagyobb izgalmakat hozott! Timi az elején kétszer is brékelőnybe került, 2:1 után volt labdája adogatóként a 3:1-hez. De Niculescu egyenlített 2:2-re, majd 0-30-ról hozta a szerváját.

 

Ezután egy olyan játék következett, amely végül sorsdöntőnek bizonyult! Timi a hatodik gémben három (!!!) bréklabdát hárított, végül hatalmas küzdelemben egyenlített (3:3). Utána pedig a magyar játékos 30-ra elnyerte ellenfele szerváját, ismét brékelőnybe került!

 

Ezt az esélyt már ki is használta Timi! A nyolcadik gémet újra bréklabdáról nyerte, majd Niculescu simán szépített (5:4). A tízedik játékban a 4. helyen kiemelt román játékos fogadóként 30-0-ra is vezetett, de szerencsére tovább nem jutott. Timi egyenlített, majd újabb két adogatóponttal befejezte a mérkőzést, negyeddöntős lett Sencsenben!!!

 

A magyar játékos ellenfele a negyeddöntőben a 6. helyen kiemelt Eugenie Bouchard vagy a selejtezőből érkezetett Nicole Gibbs lesz.

 

A magyar játékos ellenfele a negyeddöntőben a 6. helyen kiemelt Eugenie Bouchard lesz. A kanadai játékos 49. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 5. (2014. október 20.) volt. Eddig 1 WTA- és 6 ITF-tornát nyert egyesben. A 2014-es szezonban döntőt játszott Wimbledonban, az Australian Openen és a Roland Garroson pedig a legjobb négyig jutott.