Timi már elődöntős Tajvanon

Timi már elődöntős Tajvanon

2015-11-20 – A 22 éves magyar játékos végig remekül adogatott és tökéletesen oldotta meg a mérkőzés legfontosabb pillanatait. Összesen 12 ászt ütött a 72 perces negyeddöntőben!

OEC TAIPEI WTA CHALLENGER (125 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea (4.)-Stefanie Vögele (svájci) 6:4, 7:5

 

„Nem volt egyszerű meccs, főleg ezen a felületen. Nem könnyű itt jól teniszezni, így év végefelé már fáj az embernek mindene…Nehezebben, nehézkesebben mozogtam. Összességében úgy érzem, hogy jól szervált az ellenfelem, ez megnehezítette a dolgomat. De nyilván ez fordítva is igaz volt! Hiszen én még jobban szerváltam. Magabiztos szervagémjeim után mindig én voltam előnyben, én kezdhettem a szetteket is. Utána egyszer-egyszer tudtam brékelni a szettek utolsó játékaiban. Ha játékban ez még nem is volt annyira jó, de szerintem ez mentálisan ez egy jó győzelemnek mondható. Ez az év utolsó versenye, nyilván mindent megpróbálok azért, hogy jól szerepeljek. Az elődöntő már jó, de nem szeretnék megelégedni ezzel. A holnapi meccsre is maximálisan odateszem Magam! Flipkens személyében egy nagyon nehéz, nagyon rutinos, nagyon jó játékos ellen szerepelek majd. Ezt a borítást, a gyors borítást kedveli. Ezt az eredményei is bizonyítják, füvön is. Rengeteget fog szerva-röptézni, variálni a játékot, nyesni, feljönni a hálóhoz. Erre fel kell készülnöm. De ha úgy tudok szerválni, mint ma, illetve ezen a héten, hiszen egyszer sem brékeltek le, akkor jó sanszom lehet a győzelemre. Remélem, még két meccs van hátra:)) Még Drukkoljatok, Köszi szépen!!!” – nyilatkozta Timi.

 

Rendkívül szoros mérkőzést játszott Timi és sokkal rutinosabb svájci ellenfele. Szerencsére a legfontosabb pillanatokban a magyar játékos volt a jobb, így a 2013-as szucsoui (Kína) verseny után léphet majd pályára ismét a legjobb négy között egy 125 000 dolláros WTA-versenyen.

 

A 31 perces első szettben Timi sokáig, 3:3-ig „csak” adogatóként nyert labdamenetet. Vögele első 12 szervája sikeres volt, és ekkor mindig hozta is a pontot. A kilencedik gémben a 4. helyen kiemelt magyar játékos 15-30-ról nyerte meg az adogatását, ez pedig rendkívül fontosnak bizonyult.

 

A következő gémben Timi 40-15-re is vezetett fogadóként, majd nagy csata után végül a negyedik szettlabdát értékesítette!

 

A második szett még szorosabban alakult, ismét magyar sikerrel:))

 

Timi ezúttal is remekül szervált és már fogadóként is több labdamenetet nyert. Sorsdöntő volt, hogy 3:3 után 15-40-ről sikerült hoznia a szerváját. Ezután Vögele már bizonytalanabb volt adogatóként, igaz 5:4 után még egyenlített. Ekkor a svájci játékos 15-30 után nyerte az adogatását.

 

Timi aztán 6:5-nél remekelt fogadóként, első meccslabdáját kihasználta. Így szombaton már a döntőbe jutásért léphet pályára Kirsten Flipkens ellen.

 

A 29 éves belga játékos 92. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 13. (2013. augusztus 5.) volt. Abban a szezonban elődöntős volt Wimbledonban! Flipkens egyesben 1 WTA- (2012: Quebec City) és 12 ITF-versenyt nyert. Idén döntős volt Vancouverben (Kanada, 100 000 dollár, kemény pálya), míg Isztambulban (Törökország, 250 000 dollár, kemény pálya) és Linzben (Ausztria, 250 000 dollár, fedett pálya) elődöntőt játszott.