Timi legyőzte Flipkenst és döntős!

Timi legyőzte Flipkenst és döntős!

2015-11-21 – A magyar játékos ismét kiválóan adogatott, az ellenfél ezúttal sem tudta elnyerni az adogatását. Az elődöntő 1 óra 33 percig tartott Tajvanon.

OEC TAIPEI WTA CHALLENGER (125 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea (4.)-Kirsten Flipkens (belga, 5.) 6:3, 7:6 (7-1)

 

„Elég magas színvonalú játék volt. Egy brék volt az egész meccs során, ez magáért beszél. Ma sokkal játszottam, mint tegnap. Szerintem most játszottam a legjobban az egész hét során. Nagyon örülök, persze!!! Tudtam, hogy Flipkens nagyon jó játékos, rengeteg jó eredménye volt gyors felületű pályán. Nehéz meccsre számítottam. Érdekesség, hogy egész héten együtt ütöttünk be. Ma reggel is így volt. Mondhatnám, hogy kiismertem a játékát, de ez így nem igaz :)) Vicces és érdekesség! Összességében nagyon jól szerváltam mai is, az alapvonalról is tudtam érvényesülni. A saját játékomat tudtam hangsúlyosabbá tenni, nem hagytam, hogy ő használja a sok nyesését, hogy a hálóra jöjjön. Úgy érzem, hogy ő is jól játszott és én is jól játszottam. Boldog vagyok, főleg a második szettel! Ott végig lehettek volna sanszaim, igaz bréklabdáig csak egyszer jutottam el. Ott nagyon jól játszott, de higgadt tudtam maradni. Aztán egy nagyon jó, összeszedett rövidítéssel meg tudtam nyerni a meccset. Dojjal játszok holnap, biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Az év utolsó mérkőzése, most is mindent megteszek a győzelemért! Remélem, hogy ez a jó sorozat és a jó játék kitart holnap is:)) Az biztos, hogy mindent megteszek, hogy ez sikerüljön. Aztán meglátjuk, mire lesz elég! Köszi szépen Mindenkinek a Drukkolást!!! Még egy meccs van hátra, szurkoljatok tovább!!!” – nyilatkozta Timi.

 

Hatalmas csatát hozott Timi és Flipkens elődöntője, az adogatások ezúttal is rendkívül fontos szerephez „jutottak”. Szerencsére a 22 éves magyar játékos volt a jobb, szinte az összes kulcspillanatban, így idén másodszor jutott egyesben a döntőbe WTA-versenyen. tavasszal a marokkói Marrákesben a 250 000 dolláros tornán játszott finálét, akkor az ukrán Szvitolina örülhetett a legvégén.

 

A tajvani, 125 000 dollár verseny első elődöntőjében Timi nagyszerűen kezdett! A negyedik gémben, 2:1 után 30-ra brékelte ellenfelét, a 2013-ban wimbledoni elődöntős Flipkenst.

 

Ezután is a magyar játékos volt a jobb, 5:2 után fogadóként jutott szettlabdához. Ezt ugyan hárította a rendkívül rutinos Flipkens, de utána nem volt esélye. Timi magabiztosan szervált a következő gémben, így játszmaelőnyhöz jutott:))

 

A második szett még nagyobb csatát, igazi „szervaháborút” hozott. Timi összesen 5, míg Flipkens 6 ászig jutott, a fogadók nem igazán jutottak esélyhez. A hajráig mindkét játékos egy-egy bréklabdát hárított, így következhetett a tie-break.

 

A rövidítés szerencsére meglepő forgatókönyvet hozott! Timi remekül fogadott, 3 minibrékkel elhúzott 6-0-ra. Ekkor Flipkens is nyert egy pontot az ellenfél szervájánál, de a következő labdamenet után Timi örülhetett, lezárta az elődöntőt!!!

 

A 22 éves magyar játékos ellenfele a vasárnapi döntőben az 1. helyen kiemelt Doj Miszaki lesz. A japán játékos 60. helyen áll a világranglistán, ez karrierje eddigi legjobbja. Eddig 1 WTA- és 5 ITF-versenyt nyert egyesben.

 

Doj az idei szezonban, néhány hete Luxembourgban (Luxemburg, 250 000 dollár, fedett pálya) maradt veretlen. A végső sikerig vezető úton nyert többek között Andrea Petkovic (akkor WTA-20., 7:5, 2:6, 7:5), Jelena Jankovics (akkor WTA-22., 7:6, 7:5) és végül Mona Barthel (akkor WTA-55., 6:4, 6:7, 6:0) ellen is. A japán játékos negyeddöntős volt még Pattaya Cityben (Thaiföld, 250 000 dollár, kemény pálya) és Nürnbergben (Németország, 250 000 dollár, salak) is.