Timi legyőzte a melbourne-i meglepetésembert

Timi legyőzte a melbourne-i meglepetésembert

2013-02-26 – Bravúros győzelemmel kezdett Timi egyesben a WTA Brasil Tennis Cupon: három játszmában nyert az Australian Openen a selejtezőből a főtábla 3. köréig menetelő Szavinyih ellen.

A találkozó 2 óra 40 percig tartott. Timi a következő fordulóban a 4. helyen kiemelt dél-afrikai Chanelle Scheepers ellen lép pályára. Utána még párosban is szerepel a magyar teniszező Date-Krumm Kimiko oldalán az 1-es pálya 3. találkozóján Sheepers és Shahar Peer ellen.

 

WTA BRASIL TENNIS CUP (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Valerija Szavinyih (orosz) 7:6 (7-5), 6:7 (3-7), 6:2

 

„Nagyon érdekes meccs volt a mai. Egy színvonalas első szett nagyon szoros végét tudtam megnyerni tie-breakban. Aztán a második szettben egyértelműen nálam volt a lélektani előny, 4:2-es állásnál jött az eső,ami 2 órás szünetet adott…Visszamentünk a pályára, folytattam a jó teniszt, 15:30-am is volt, de vegül elment a gém. Mondom sebaj, jöhet a szerva, ami ma nagyon jól működött. Erre megint leszakadt az ég,újabb 1 óra szünet…Amikor visszamentünk, idegesebben, izgulva játszottam,  így elment a szervagémem és a szett is végül…Ekkor lenyugodtam, és jó tenisszel sikerült győzni. Örülök, hiszen egy újabb győzelem, ráadásul jó tenisszel. Remélem, folytatom tovább a felfelé menetelést!!! Köszi a drukkolást, őrizzétek meg a jó szokásotokat!!!” – nyilatkozta Timi a mérkőzés után.

 

Timi ezen a héten a világranglista 133. helyén állt, míg Szavinyih a 123. volt. Az orosz játékos idén Hobartban még az első fordulóban vereséget szenvedett, viszont az Australian Openen kiválóan szerepelt. A selejtezőből feljutott a főtáblára, ahol Mandy Minellát (7:6, 6:1), majd Dominika Cibulkovát (7:6, 6:4) is legyőzte. A 3. fordulóban Kirsten Flipkens állította meg 6:2, 4:6, 6:3-mal.

 

Florianapolisban aztán Timi viszonylag gyorsan brékelőnybe került, de sajnos 5:3-nál Szavinyih „visszajött” a szettbe. A nyitó felvonás sorsáról a rövidítés döntött, amelyben a 19 éves magyar játékos már 5-1-re is vezetett. Szavinyih azonban nem adta fel, 5-5-re feljött.

 

Az utolsó két labdamenetet aztán Timi nyerte, 61 perc alatt jutott szettelőnyhöz.

 

Ez olyannyira feldobta a magyar teniszezőt, hogy a folytatásban is irányított. Timi elhúzott 4:2-re, de ekkor hosszú esőszünet következett. Több, mint egy órás várakozás után az orosz játékos hozta saját szerváját, majd jött egy újabb nem várt pihenő…Természetesen az eső szólt közbe.

 

Az újabb visszatérését követően Timi sajnos elbukta saját adogatását, majd 6:6-ig ismét mindkét teniszező hozta a szerváját. Az újabb rövidítésben Timi 2-0-ra elhúzott, de ezután Szavinyih percei és pontjai következtek, az orosz 61 perc alatt hozta a szettet.

 

A döntő felvonás szerencsére már simábban alakult! Timi mind a négy fogadójátékban megszorongatta ellenfelét, sőt kétszer brékelt is. Így végül ő ünnepelhetett a maratoni összecsapás után. A két elveszített adogatójáték ellenére rendkívül jól szervált, hiszen nem vétett kettőshibát, miközben 12 ászt ütött!!!