Timi ismét negyeddöntős Monterreyben

Timi ismét negyeddöntős Monterreyben

2018-04-06 – Mindkét játékos remekül őrizte adogatójátékait, végül a második brék döntött.

 

ABIERTO GNP SEGUROS (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (4.)-Naomi Broady (brit) 6:3, 6:7 (6-8), 7:5

 

A mérkőzés 2 óra 17 percig tartott Monterreyben.

 

„Elképesztően nehéz volt most Broady ellen játszani! Már sokszor találkoztunk, de ezúttal adogatott a legjobban, brutálisan jól szervált végig. Örülök, hogy egyszer sem veszítettem el a szervámat. A győzelem a legfontosabb és az, hogy megtaláltam valahogy a megoldást a továbbjutáshoz! Ennek nagyon-nagyon örülök és természetesen boldog vagyok, hogy bejutottam a negyeddöntőbe!” – nyilatkozta Timi.

 

Hatalmas csatát és számos fordulatot hozott a magyar játékos idei második mexikói mérkőzése.

 

A 33 perces első szettben Timi 1:1 után két bréklabdát is hárított, majd a hatodik gémben 30-ra nyerte el ellenfele adogatását. Ezután magabiztosan hozta szervajátékait, 4:2 és 5:3 után is 15-re. Így magabiztosan zárta le Timi a nyitó felvonást.

 

A 60 perces második játszma hatalmas csatát hozott, ekkor már Broady is magabiztosan szervált. Timi a negyedik gémben bréklabdát hárított, majd a folytatásban a fogadók legjobb esetben is csak egyenlőig jutottak. Jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben a magyar játékos azonnal elnyerte ellenfele szerváját, majd sorozatban négy labdamenetet veszített. Timi fordított 5-4-re, majd 6-5-nél meccslabdája volt. Sajnos Broady ezután három labdamenetet nyert…

 

A döntő szett is rendkívül izgalmasan alakult! A negyedik gémben Broady bréklabdát védett meg, majd 5:5 után jött a két legfontosabb játék. Timi 40-15-re is vezetett, de végül bréklabdát kellett hárítania. Ez sikerült, majd azzal a lendülettel fogadóként jutott újabb három mérkőzéslabdához. A magyar játékos a második eséllyel élt, így 2012, 2013 és 2017 után jutott ismét negyeddöntőbe egyesben Monterreyben.

 

A mérkőzés statisztikájához hozzátartozik, hogy Broady összesen 20 ászt ütött 4 kettőshiba mellet, míg Timi mérlege 7/9 volt.

 

A magyar játékos következő ellenfele az 5. helyen kiemelt, 2016-ban olimpiai bajnok Monica Puig lesz.

 

Az 1993. szeptember 27.-én született Puerto Ricó-i játékos 68. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 27. (2016. szeptember 26.) volt. Puig eddig 2 WTA Tour- és 6 ITF-versenyt nyert egyesben.