Timi három szettes mérkőzésen búcsúzott

Timi három szettes mérkőzésen búcsúzott

2013-03-06 – Babos Tímea nem jutott a második fordulóba az Indian Wellsben zajló BNP Paribas Openen, miután három játszmás csatában vereséget szenvedett Johanna Larssontól.

A találkozó 2 óra 4 percig tartott.

 

BNP PARIBAS OPEN (5 182 262 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Johanna Larsson (svéd)-Babos Tímea 6:7 (5-7), 6:2, 6:0

 

A 19 éves magyar játékos augusztusban a montreali verseny selejtezőjének 3. körében 4:6, 6:4, 6:4-re, míg tavaly februárban a Fed-kupában 7:5, 7:5-re múlta fel Johanna Larssont.

 

Indian Wellsben is rendkívül szorosan, a lehető legszorosabban alakult az 52 perces első játszma. Női mérkőzésen ritkaság, de a két játékos egyszer sem jutott bréklabdához. Az elején Timi, a végén Larsson adogatásánál alakult ki nagy csata, 40-40-ig eljutott a fogadó, de tovább már nem.

 

A rövidítést a magyar teniszező kezdte jobban, de a minibrék gyorsan „elszállt”. A hajrában Timi 5-3-ra is vezetett, majd 6-4-nél két szettlabdája volt. Larsson egyet ugyan hárított, de a következő labdamenet már eldöntötte a nyitó felvonás sorsát.

 

Sajnos a második szett csak 2:2-ig alakult az elsőhöz hasonlóan. Ekkor Larsson ismét hozta saját szerváját, majd 3:2 után kihasználta negyedik bréklabdáját. Timi a folytatásban sem jutott ilyen esélyhez, majd 5:2-nél ugyan hárított két játszmalabdát, de a harmadik már kifogott rajta.

 

A döntő szett elején Larsson 40-40 után hozta saját adogatását, majd sorozatban harmadszor brékelte ellenfelét. A következő játékban Timi két esélyhez is jutott, elnyerhette volna a svéd szerváját, de nem sikerült a bravúr (3:0). Ez végképp megnyugtatta Larssont, a következő gémben újra elnyerte ellenfele szerváját.  Innen már volt visszaút, a svéd játékos simán hozta a még szükséges két játékot.

 

Timi párosban most nem szerepel, legközelebb Miamiban lép pályára az 5 185 625 dolláros, Sony Open Tennis elnevezésű Premier-versenyen.