Timi feladta a torontói döntőt

Timi feladta a torontói döntőt

2013-11-03 – Timi mindent megpróbált, de rosszullét miatt a második szett elején fel kellett adnia a döntőt Victoria Duval ellen az 50 000 dolláros torontói ITF-versenyen.

Ezzel a 20 éves magyar játékos befejezte a 2013-as szezont. 

 

TEVLIN WOMEN’S CHALLENGER (50 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, DÖNTŐ
Victoria Duval (amerikai)-Babos Tímea (1.) 7:5-nél Timi feladta

 

„Hetek óta rosszul vagyok, és ma annyira rosszul éreztem magam, hogy nem tudtam tovább játszani a döntőt…Pedig úgy érzem, jó esélyem lett volna a győzelemre. Jó taktikát dolgoztam ki, amit nem kedvelt Duval. Így is 5:7 volt, úgy, hogy végigkönnyeztem a szettet…Sajnálom, de végre vége az évnek” – nyilatkozta Timi.

 

Timi idei harmadik döntőjét játszotta egyesben ITF-versenyen: Johannesburgban (50 000 dollár) legyőzte 6:7, 6:4, 6:1-re a dél-afrikai Chanelle Simmondst, míg Doneckben vereséget szenvedett 3:6, 6:2, 7:6-ra az ukrán Elina Szvitolinától. A magyar játékos karrierje során 17. alkalommal volt finalista egyesben felnőtt ITF-tornán.

 

A 17 éves Duval tavaly Sumterben (10 000 dollár) jutott el az utolsó mérkőzésig, de a döntőben vereséget szenvedett. Nemrég a US Openen az első fordulóban három szettben legyőzte Samantha Stosurt.

 

A torontói döntő első, 46 perces játszmáját az amerikai kezdte jobban, azonnal brékelt 30-ra, majd elhúzott 3:1-re. Timi ekkor beleerősített, a hatodik játékban elnyerte ellenfele adogatását, majd 4:3-as vezetésnél 3 bréklabdához jutott. Sajnos nem élt a lehetőségekkel, majd Duval újra brékelőnybe került.

 

A magyar játékos még egyenlített 5:5-re, de újra elveszítette szerváját, ez sorsdöntőnek bizonyult. Duval ugyanis 6:5-nél 30-ra kiszerválta a szettet.

 

A második játszma is rosszul kezdődött és sajnos gyorsan be is fejeződött magyar szempontból…Timi adogatott, majd 0-30-nál nem tudta folytatni a döntőt.

 

A magyar játékos ezzel befejezte az idei szezont, a korábbi tervektől eltérően nem lép már pályára Isztambulban (50 000 dollár) és Dubajban (75 000 dollár) sem.