Timi és Svedova negyeddöntős Rómában

Timi és Svedova negyeddöntős Rómában

2016-05-12 – A 3. helyen kiemelt magyar-kazah duó következő ellenfele a Begu-Niculescu kettős lesz.

 

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA (2 707 664 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 3.)-Giovine, Moratelli (olasz) 6:3, 6:2

 

„Nagyon sajnálom az egyénit…Azt gondolom, hogy Keys rettentően jól játszott és főleg, nagyon-nagyon jól adogatott. Nem emlékszem, hogy bárki ellen ilyen gondjaim lettek volna a ritörnnel az elmúlt években. Talán Serena Williams volt az, aki így szervált ellenem. De küzdöttem, ahogy bírtam. Sajnálom, hogy így alakult. Talán picit későn fedeztem fel egy másfajta taktikát a ritörn kapcsán. De Keys tényleg nagyon jól játszott. Én is mindent megpróbáltam. A nap végére azért pozitív, hogy győztünk a párosban. Érdekes sport ez a tenisz. Tegnap éjfél körül érte vissza a szállásra, 2 előtt el sem tudtam aludni. Még fel kellett dolgozni érzelmileg a Williams elleni meccset. Ma pedig fél nappal később már újra pályára kellett lépni, és két meccsen is teljesíteni. De tudom, hogy ilyen ez a sport, menni kell tovább. Köszönöm a drukkolást” – nyilatkozta Timi a csütörtöki két mérkőzésről.

 

A mérkőzés 69 percig tartott.

 

Claudia Giovine (WTA-272.) és Angelica Moratelli (WTA-538.) szabadkártyásként szerepelt a római WTA-versenyen és meglepetésre jutott a 2. fordulóba. Az olasz duó időnként meg is nehezítette Timi és Svedova feladatát.

 

A 34 perces első szett érdekesen alakult, egyik páros sem jeleskedett adogatóként. A magyar-kazah duó kétszer nyerte, háromszor viszont elveszítette szerváját. De még ez is elegendőnek bizonyult, mivel az olasz kettős nem nyert szervagémet…

 

Timi és Svedova a második szettben már jobban figyelt az adogatásaira. A magyar-kazah duó az első játékban, majd 3:1 után brékelt, ez pedig bőven elég volt a győzelemhez. Az utolsó játékot 15-40-ről nyerte a 3. helyen kiemelt kettős.

 

A magyar-kazah duó ellenfele a negyeddöntőben az Irina-Camelia Begu-Monica Niculescu kettős lesz pénteken.