Timi és Svedova elődöntős párosban

Timi és Svedova elődöntős párosban

2013-09-11 – Timi és Jaroszlava Svedova magabiztosan győzött Michaella Krajicek és Alekszandra Panova ellen, így bejutott a párostorna elődöntőjébe a 235 000 dolláros Tashkent Openen.

A magyar-kazah kettős mindössze három gémet veszített az 57 perces találkozón. Timi és Svedova a pénteki elődöntőben a Valerija Szavinyih (266. párosban a világranglistán) – Maria-Teresa Torró-Flor (225.) kettőssel találkozik. A másik ágról már finalista a 2. helyen kiemelt Olga Govorcova-Mandy Minella duó.

TASHKENT OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 1.)-Michaella Krajicek, Alekszandra Panova (holland, orosz) 6:1, 6:2

 

„Nagyon jó meccset játszottunk, magas színvonalon. Nehéz meccsre számítottunk mindketten, tudtuk jól kell játszani a győzelemhez. Örülök, hogy sikerült. Holnap nincs meccs, csak edzések. De várom az újabb WTA-elődöntőmet” – nyilatkozta a mérkőzés után Babos Tímea.

 

Az Üzbegisztánban 1. helyen kiemelt magyar-kazah páros a vártnál sokkal biztosabb győzelmet aratott, pedig a háló túloldalán két tapasztalt párosspecialista állt.

 

Timi és Svedova azonban végig uralta a találkozót, egyszer sem veszítette el adogatását! A negyeddöntő csak rövid ideig alakult szorosan, de Krajicek és Panova akkor sem igazán reménykedhetett a bravúrban.

 

A 28 perces első szettben Timi és Svedova 2:1-nél brékelt először, a harmadik esélyt használta ki. A Tashkent Open első kiemeltjei ezután 30-40-ról hozták adogatójátékukat, majd a következő gémben újra elnyerték riválisuk szerváját, 30-ra, majd 5:1-nél fogadóként 40-re hozták a szettet!

 

A második játszma elején Krajicek és Panova 2:2-ig tudta tartani a lépést. A magyar-kazah duó 3:2-nél 40-re brékelt, majd 5:2-nél a negyedik meccslabdát használta ki.

 

Timi és Svedova a pénteki elődöntőben a Valerija Szavinyih (266. párosban a világranglistán) – Maria-Teresa Torró-Flor (225.) kettőssel találkozik. Az orosz-spanyol duó csütörtökön a legjobb nyolc között 2:6, 6:3, 13-11-re nyert Irina-Camelia Begu (59.) és Alexandra Cadantu (204.) ellen.

 

A 22 éves Szavinyih pályafutása legjobbjaként 2011. október 17-én 109. volt párosban a világranglistán. Eddig egy WTA-versenyen volt döntős: idén tavasszal  a brit Anne Keothavong oldalán 6:0, 6:4-re kapott a brazíliai Florianopolisban az Anabel Medina Garrigues-Jaroszlava Svedova kettőstől. Utána a fiatal orosz teniszező három párostornától is nyeretlenül búcsúzott, Taskentben szakadt meg a sorozata.

 

A 21 éves Torró-Flor pályafutása legjobbjaként idén augusztus 12-én 218. volt párosban a világranglistán. Eddig egy WTA-versenyen volt döntős: idén januárban a szintén spanyol Garbine Muguruza oldalán 6:3, 7:6-ra nyert az ausztráliai Hobartban Timi és Mandy Minella ellen.  Utána a fiatal spanyol öt párostornától is nyeretlenül búcsúzott, egészen Taskentig kellett várnia az újabb győzelmekre.

 

Timi idén már egyesben is találkozott a leendő ellenfelekkel: Szavinyih ellen 7:6, 6:7, 6:2-re nyert Florianopolisban, míg Torró-Flort 1:6, 6:4-re, 7:6-ra múlta felül Budapesten!