Timi & Minella meccslabdákat hárítva elődöntős

Timi & Minella meccslabdákat hárítva elődöntős

2013-04-24 – Timi és Mandy Minella a legjobb nyolc között három szettben legyőzte Eva Hrdinovát és Karolina Pliskovát.

A negyeddöntő 1 óra  33 percig tartott.

 

GRAND PRIX DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (235 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 3.)-Eva Hrdinova, Karolina Pliskova (cseh) 3:6, 7:6 (7-1), 10-8

 

„Nagyon fordulatos meccseket élünk meg Mandyvel! Tegnap nagyon fáradtan játszott, így az a meccs azért volt nehéz. Ma pedig valahogy nem éreztük egymást…De jól küzdöttünk, meccslabdákat hárítottunk! Természetesen örülök a győzelemnek, az újabb elődöntőnek !” – nyilatkozta Timi.

 

A 3. helyen kiemelt magyar-luxemburgi kettős a 30 perces első szettben 2:2-ig tartott lépést ellenfelével, de utána már nem volt esélye. A cseh duó kiválóan fogadott, magabiztosan használta ki ellenfele bizonytalanságait, kétszer brékelt.

 

A folytatásban Timiék feljavultak, kétszer elnyerték riválisuk adogatását, de az előnyt egyszer sem tudták megőrizni. A csehek már 5:4-nél megnyerhették volna a negyeddöntőt, de ekkor fogadóként meccslabdát hibáztak. Aztán 6:5-nél jött újabb három esély, de ezzel sem élt a Hrdinova-Pliskova kettős. A tie-break aztán a 3. kiemelt duó sima sikerét hozta, a rivális 5-0-nál szerezte egyetlen pontját.

 

A mindent eldöntő szuperrövidítésben Timiék kezdtek jobban, kétszer is minibrékkel vezettek (3-1, 4-3). A csehek azonban mindkétszer egyenlítettek, majd 7-6-os vezetésüknél két adogatással következtek. A magyar-luxemburgi duó azonban mindkét szervát elnyerte, majd 8-8 után újabb két labdamenetet nyert és bejutott a legjobb 4 közé!

 

Timiék ellenfele az elődöntőben Paula Kania és Raluca Olaru (lengyel, román) vagy Lourdes Dominguez Lino és Arantxa Parra Santonja lesz.