Timi és Kiki szettveszteség nélkül győztes!

Timi és Kiki szettveszteség nélkül győztes!

2015-05-01 – Timi és Kristina Mladenovic két játszmában győzött Laura Siegemund és Marina Zsanevszka ellen, így megnyerte a párosversenyt a 250 000 dolláros marrákesi WTA-tornán.

A döntő 1 óra 19 percig tartott. Ez volt a magyar-francia kettős idei második végső sikere, egyben Timi 10. párosdiadala WTA-versenyen.

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Laura Siegemund, ,Marina Zsanevszka (német, ukrán) 6:1, 7:6 (7-5)

 

„Nyilván egy ilyen egyéni után nem könnyű felállni és játszani. Kiki nagyon fair volt, jól tudunk együtt játszani 😀 Örülök az újabb WTA-tornagyőzelemnek. Ez egy újabb pici lépés a célunkhoz, a világbajnoki szerepléshez ” – nyilatkozta Timi boldogan.

 

Timi két évvel ezelőtt már megnyerte párosban a marokkói WTA-versenyt. Akkor Mandy Minella oldalán Petra Martic és éppen Kiki Mladenovic ellen győzött a fináléban.

 

Ezúttal Timi és Mladenovic nem sokkal az egymás ellen játszott egyéni elődöntő után lépett pályára, egyértelmű esélyesként a marrákesi párostorna utolsó mérkőzésén. A 21 perces első szett igazolta is a papírformát: az 1. helyen kiemelt magyar-francia kettős kétszer brékelt, esélyt sem adott igazán ellenfelének.

 

Timi és társa a második szettben is elhúzott 3:1-re, de utána hatalmas csata alakult ki. Siegemund és Zsanevszka kétszer is visszajött brékhátrányból, közel került a szett megnyeréséhez.

 

A rövidítésben a német-ukrán duó 5-2-re vezetett és adogatott…Timi és Mladenovic azonban egyenlített, majd fordított 6-5-re. Végül az 1. helyen kiemelt kettős meg is nyerte fogadóként az első meccslabdát!

 

Marrkes_06