Timi és Hszie Szu-vej döntős Birminghamben

Timi és Hszie Szu-vej döntős Birminghamben

2012-06-17 – Végre eltűnt az eső az AEGON Classicról, így vasárnap el tudták kezdeni és ami sokkal lényegesebb, be is fejezték a párosverseny negyeddöntőjét.

Babos Tímea és Hszie Su-vej pedig élt is ezzel, 1 óra 22 perc alatt legyőzte Natalie Grandint és Vladimira Uhlirovát, így bejutott a legjobb négy közé! Késő délután pedig kiderült, hogy a következő ellenfél, a kínai Csang Su-aj (41.), Cseng Csie (21.) visszalépett, így Timiék DÖNTŐT JÁTSZANAK Liezel Huber és Lisa Raymond ellen!!!

 

AEGON CLASSIC (220 000 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani)-Natalie Grandin, Vladimira Uhlirova (dél-afrikai, cseh, 3.) 4:6, 6:2, 10-7

 

A magyar-tajvani kettős nem tudta befejezni első körös találkozóját, mivel 6:2, 0:1-nél visszalépett az amúgy hazai közönség előtt szereplő Laura Robson és Heather Watson. Timiék pedig szombaton csak vártak és vártak a folytatásra, igaz Hszie Szu-vej azért pályára lépett egyesben. Az ázsiai teniszező nem jutott tovább, de ez nem szegte a kedvét.

 

Vasárnap végre játékra alkalmas volt az idő, a magyar játékos és párja pedig kiváló teljesítményt nyújtott. Pedig előzetesen az ellenfél tűnt esélyesebbnek, hiszen Grandin a 28., míg Uhlirova a 27. a „műfaj” világranglistáján.

 

Timiék azonban már az első szettben megmutatták, nem akarják elengedni az elődöntőbe kerülés lehetőségét. Remekül adogattak, jól fogadtak, egészen 4:5-ig tartották magukat. Ekkor a rutinos rivális azonban simánbrékelt, 36 perc alatt jutott lépéselőnyhöz.

 

A folytatásban aztán a fiatalság lendülete döntött!!! Timi és Hszie rögtön brékelt a második játszma elején, majd ugyanezt megismételte 4:2-nél. Esélyt sem adott ellenfelének a magyar-tajvani kettős, 33 perc alatt egyenlített. Jöhetett a mindent eldöntő rövidítés.

 

A 10 pontig zajló csatában is végig Babos Tímea és Hszie Szu-vej irányított, igaz többször elveszítette a minibréket. De a végén 8-7-nél két remek fogadópont után boldogan ünnepelhetett az előzetesen esélytelenebben tartott páros, bejutott az elődöntőbe. Babosék az elődöntőben a Csang Su-aj (41.), Cseng Csie (21.) kínai párossal találkozott volna. Cseng azonban az elhúzódó egyéni elődöntő elvesztését követően visszalépett így Timiék a fináléba kerültek.

 

A döntőbeli ellenfél jelenleg a világranglista 1. helyén áll (!!!), Huber 52, míg Raymond 78 WTA-versenyen diadalmaskodott. Huber 5, míg Raymond 6 Grand Slam-elsőséget ünnepelhetett női párosban.