Timi és Govorcova elődöntős párosban

Timi és Govorcova elődöntős párosban

2014-04-04 – Timi és Olga Govorcova két játszmás mérkőzésen nyert a Muhammad-Will kettős ellen, így bejutott a párostorna elődöntőjében a monterreyi WTA-versenyen.

A mérkőzés 1 óra 24 percig tartott. A magyar-fehérorosz duó következő ellenfele a 4. helyen kiemelt a Date-Krumm Kimiko-Karolina Pliskova páros lesz Mexikóban.

 

ABIERTO MONTERREY (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Olga Govorcova (magyar, fehérorosz, 1.)-Asia Muhammad, Allie Will (amerikai) 7:5, 7:5

 

„Örülök az elődöntőnek! Az ellenfél nagyon jól szervált, így szükség volt a jó ritörnre. Szerencsére ez ma jól működött nálam, elégedett vagyok. Holnap edzésnap, aztán szombaton nehéz meccs elé nézünk” – nyilatkozta Timi.

 

Timi tavaly Date-Krumm Kimiko oldalán éppen Muhammad és Will ellen nyert a monterreyi elődöntőben, 7:5, 6:4-re. A magyar játékos és Govorcova most is jóval esélyesebb volt, szerencsére ezt ki is használta.

 

A mérkőzés végig rendkívül szoros volt, az amerikai duó mindkét szettben brékelőnyben volt…

 

A 38 perces első játszmában 3:3-ig együtt haladt a két duó, ekkor Govorcova nagy bajba került. A fehérorosz játékosnak 15-40-ről kellett volna megfordítania adogatójátékát, de csak két bréklabda hárítása sikerült. Szerencsére a következő játékban Will ugyanígy járt (4:4).

 

Timi, Muhammad, majd Govorcova is hozta szerváját, majd jött az első szettet eldöntő gém. Will ezúttal is bizonytalan volt, 30-ra bukta el adogatását, jöhetett a második felvonás.

 

A 20 éves magyar játékos addig pazarul adogatott, de a második szett első játékában az amerikaiak 30-ra brékelték…Timi és Govorcova 3.3-nál egyenlített, az addig hibátlanul adogató Muhammad szerváját nyerték el. 4:4-nél Timi két bréklabdát hárított 30-40 után, majd 5:5-nél Govorcova 0-30-ról hozta adogatását.

 

Az utolsó gémben Will adogatott, 40-15 is volt az állás. A magyar-fehérorosz kettős szépített, majd jött egy Pazar fonák elütés Timitől, ez meccslabdát ért. Will következő szerváját a magyar játékos jól fogadta, az amerikai pedig outot ütött! Így fejeződött be a fordulatos és izgalmas találkozó.

 

Timi és Govorcova elődöntőjére a szombati játéknapon kerül sor. A magyar-fehérorosz duó következő ellenfele a 4. helyen kiemelt a Date-Krumm Kimiko-Karolina Pliskova páros lesz Mexikóban.

 

Tavaly a magyar és a japán játékos nyerte a párostornát Monterreyben.

 

A 43 éves Date-Krumm Kimiko idén egyesben a második fordulóban három szettben nyert Timi ellen, majd a 8. helyen kiemelt Monica Puigot is búcsúztatta, bejutott a legjobb négy közé.

 

A japán legenda párosban az 58. helyen áll a világranglistán. Pályafutása legjobbjaként 1992. augusztus 24-én a 33. volt. Karrierje során 6 WTA-versenyt nyert párosban, tavaly három alkalommal ünnepelhetett. A monterreyi diadal előtt Pattaya Cityben Casey Dellacqua, míg a mexikói sikert követően Strasbourgban Chanelle Scheepers odalán maradt veretlen.

 

Az idei szezonban Date-Krumm negyeddöntős volt Pattaya Cityben (társ: Alja Tomljanovic) és Indian Wellsben (társ: Barbora Zahlavova-Strycova).

 

A 22 éves Karolina Pliskova 75. párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként idén február 24-én a 68. volt. Pályafutása során egy WTA-versenyt nyert ebben a műfajban, tavaly testvérével, Kristynával Linzben ünnepelhetett.

 

Karolina Pliskova a monterreyi verseny előtt egy igazán jó eredményt ünnepelhetett párosban a 2014-es szezonban: Aucklandben elődöntős volt Kristynával.

 

Timi_Govorcova