Timi & Gajdosova negyeddöntős párosban

Timi & Gajdosova negyeddöntős párosban

2014-02-17 – Timi és Jarmila Gajdosova mindössze két játékot veszített a párostorna első fordulójában a 250 000 dolláros Rio Openenen.

A 3. helyen kiemelt kettős 51 perc alatt nyert Florencia Molinero és Laura Thorpe ellen a salakpályás tornán. Timi kedden egyesben is bemutatkozik a 2016-os Nyári Olimpia városában, magyar idő szerint 14 órától játszik majd a dél-afrikai Chanelle Scheepersszel.

 

RIO OPEN (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Jarmila Gajdosova (magyar, ausztrál, 3.)-Florencia Molinero, Laura Thorpe (argentin, francia) 6:2, 6:0

 

„Jó, hogy párossal kezdtem ezt a tornát, mégiscsak régen játszottam salakon. Kicsit át tudtam alakítani a gondolkodásomat. Jó volt játszani Jarkával! Nagyon kedves és szerintem a játékunk is összepasszol. Várom az egyénit is”– nyilatkozta Timi.

 

A 27 perces első szett nyitó játékában Timi (27. párosban a világranglistán) és Jarmila Gajdosova (108.) azonnal két bréklabdához jutott és a másodikat ki is használta. Ez meg is határozta a folytatást: Molinero (151.) és Thorpe (88.) csak kapaszkodott, kevés eséllyel.

 

A magyar-ausztrál kettős ugyan egyszer elveszítette adogatását (4:1-nél), de háromszor brékelt, így simán hozta a nyitó játszmát. A nyolcadik gémet nagyon simán nyerte Timi és Gajdosova az első szettért.

 

A második játszmát is brékkel kezdte a 3. helyen kiemelt páros, újra a második esélyt használta ki. Majd adogatóként egy labdamenetet veszített, így lett 2:0, majd pillanatokkal később Timi és társa 15-re nyerte el ellenfele szerváját (3:0).

 

A magyar-ausztrál duó az újabb magabiztos adogatójáték után 30-ra brékelt, már 6:2, 5:0-ra vezetett. Az utolsó gémet Timi és Jarmila Gajdosova 30-ra nyerte, a második meccslabdát használta ki.

 

A magyar-ausztrál páros következő ellenfele az Irina-Camelia Begu-Maria Irigoyen (román, argentin) vagy az Alexandra Cadantu-Silvia Soler-Espinosa (román, spanyol) duó lesz.