Timi és az állandó párostárs kérdése

Timi és az állandó párostárs kérdése

2014-04-11 – Timi idén már nyert versenyt párosban, további két alkalommal pedig döntőt játszott. Múlt vasárnap Olga Govorcovával jutott el Monterreyben a fináléig, újabb társsal ért el komoly sikert.

A magyar játékos a jövő héten már Kuala Lumpurban szerepel, ismét új partnerrel lép pályára. Ezúttal a világranglista 26. helyén álló Hao Csing-csannal küzd majd a sikerért.

 

A 20 éves tajvani játékos pályafutása legjobbjaként tavaly október 7-én a 26. volt. Karrierje során 7 WTA-versenyen volt döntős párosban, 3 alkalommal ünnepelhetett: 2012-ben Tajpejben (társ: Kristina Mladenovic), 2013-ban Sencsenben (társ: Chan Yung-jan) és Oeirasban (társ: Mladenovic)

 

– Hogyan értékelnéd az elmúlt hónapok szereplését párosban? Mivel vagy elégedett és mi az, ami jobb is lehetett volna?

 

Sajnos nem úgy alakult a páros, ahogy szerettem volna. Itt főleg Jankovicsra gondolok, hogy vele nem sikerült meccset nyernünk..Attól a párostól többet vártam, de sebaj, így is azért összejött megint egy döntő Monterreyben.

 

– Mennyire nehéz versenyről-versenyre megszervezni a párost? Hogyan szervezitek az indulást? Mennyit tudsz az adott versenyen gyakorolni a társaddal a mérkőzések előtt?

 

– Nehéz sajnos összehozni, mivel elég magas a rangsorom. Viszont, akik velem hasonló rangsorúak, azoknak már állandó partnerük van. Ezért is van, hogy hétről-hétre mással játszok. Remélem a jövőben sikerül jobban megoldani az állandó partner kérdését.

 

– Mennyiben segít Neked, hogy folyamatosan új játékosokkal szerepelsz együtt? Mit tudtál ellesni a többiektől (pl. Safarovától, Jankovicstól, vagy Mladenovictól és Govorcovától), adtak-e tanácsokat Neked az egyesre és a párosra?

 

– Sajnos párosban ez nagyon nem előny, egyénit pedig jobb nem keverni a párossal!:)

 

– Szerepelsz-e párosban a koreai és a japán ITF-versenyeken?

 

– Nem szerepelek. Pontban sem érdemes, illetve szeretnék az egyénire most nagyon odafigyelni.

 

– Eldőlt-e már, hogy kivel indulsz a Roland Garroson? Van-e esély arra, hogy Párizsban vegyespárosban is szerepelj? Ha igen, akkor ki lehet a társad a Garroson vegyespárosban?

 

– Még kérdés, hogy kivel játszok. Van több opció, de nem vagyok benne egyenlőre biztos. A vegyespáros kérdés pedig szinten nem dőlt el.

 

Timi a malajziai 250 000 dolláros WTA-versenyt követően Szöulban (50 000 dollár), majd Gifuban (75 000 dollár) lép pályára. Május végén pedig jöhet majd a következő Grand Slam-torna Párizsban.

 

A 20 éves magyar játékos 2012-ben Birminghamben (társ: Hszie Szu-vej), 2013-ban Bogotában (társ: Mandy Minella), Monterreyben (társ: Date-Krumm Kimiko), Marrákesben (társ: Minella), Szucsouban (társ: Michaella Krajicek), Taskentben (társ: Jaroszlava Svedova), míg 2014-ben (társ: Lucie Safarova) nyert párosban WTA-versenyt. Tavaly még Hobartban (társ: Minella), idén pedig Párizsban (társ: Kristina Mladenovic) és Monterreyben (társ: Olga Govorcova) volt döntős.