Timi elődöntős párosban Kuala Lumpurban

Timi elődöntős párosban Kuala Lumpurban

2014-04-17 – Timi és Hao Csing-csan két játszmás mérkőzés nyert az Eleni Daniilidu-Magda Linette duó ellen a 250 000 dolláros BMW Malaysian Open negyeddöntőjében.

A találkozó 67 percig tartott, a magyar és a tajvani játékos az első szettben háromszor jött vissza brékhátrámnyból. Timi és társa a legjobb négy között a Hszie Szu-vej – Jarmila Gajdosova kettőssel találkozik Kuala Lumpurban.

 

BMW MALAYSIAN OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea-Hao Csing-csan (magyar, tajvani, 1.)-Eleni Daniilidu, Magda Linette (görög, lengyel) 7:6 (7-5), 6:2

 

“Örülök a mai győzelemnek, nehéz meccs volt! Életemben először játszok tenyeres oldalon, érdekes a dolog. Szokatlan, de jól működik szerencsére. Ráadásként javítja azt az oldali ritörnjeimet” – nyilatkozta Timi.

 

Ha Kuala Lumpur, akkor eső…A BMW Malyasian Open főtáblájának első három napjához hasonlóan az időjárás csütörtökön is hátráltatta a programot. Most nem sokkal Timi és Hao párosmeccse előtt kellett félbeszakítani a műsort.

 

A magyar-tajvani kettős az első szettben nem is igazán tudta érvényesíteni akaratát…A Daniilidu-Linette duó háromszor is brékelőnybe került, előfordult, hogy fogadóként szinte reménytelen helyzetből brékelt…

 

Szerencsére az első helyen kiemelt kettős 5:6-nál is vissza tudta nyerni a nem sokkal korábban elveszített adogatójátékot. Így a szett elveszítése helyett Timi és Hao esélyt adott magának a nyitó felvonás megnyerésére. Így is történt, a magyar-tajvani páros 6-4-nél két szettlabdához jutott, a második esélyt ki is használta.

 

A második játszma már jóval simábban alakult! A magyar és a tajvani játékos gyorsan brékelőnybe került, majd 4:2-nél újra elnyerte ellenfele adogatását. Daniilidu és Linette most már esélytelen volt fogadóként, így az utolsó játék is Timi és Hao magabiztos sikerét hozta.

 

Timi és társa a legjobb négy között a Hszie Szu-vej – Jarmila Gajdosova kettőssel találkozik Kuala Lumpurban. A magyar játékos a tajvani és az ausztrál teniszezővel is indult már közösen. A 2012-es birminghami tornát Timi és éppen Hsziével nyerte, a döntőben az akkori világelső Liezel Huber-Lisa Raymond duó ellen diadalmaskodott 7:5, 6:7, 10-8-ra.

 

A 28 éves Hszie Szu-vej jelenleg 2. helyen áll párosban a világranglistán, tavaly Suaj Peng oldalán wimbledoni bajnok volt. A tajvani-kínai duó aztán a 2013-as év végi világbajnokságot is megnyerte Isztambulban.

 

Hszie pályafutása során 16 WTA-versenyt nyert párosban. Az idei szezonban Dohában és Indian Wellsben ünnepelhetett, mindkét esetben Suaj Peng volt a társa.

 

A szlovák származású, de ausztrál színekben szereplő Gajdosova 107. párosban a világranglistán, de volt már 31. (2012. augusztus 27.). Karrierje során 1 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban. Az idei szezonban negyeddöntős volt az Australian Openen Alja Tomljanovic oldalán, a 3. körben 6:2, 7:5-re nyert Timi és Petra Martic ellen.

 

Gajdosova és Timi a riói és a florianopolisi WTA-versenyen is negyeddöntős volt párosban.