Timi elbúcsúztatta Ivanovicsot!!!

Timi elbúcsúztatta Ivanovicsot!!!

2013-04-04 – Óriási siker Monterrey-ben: a címvédő Babos Tímea bejutott a negyeddöntőbe a 235 000 dolláros Monterrey Openen.

A találkozó 1 óra 49 percig tartott.

 

MONTERREY OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Ana Ivanovics (szerb, 4.) 7:5, 3:6, 6:2

 

„Nagyon jó volt visszatérni a centerpályára. Az elején még neki szurkoltak többen, de a folytatásban már inkább mellettem volt a közönség. A harmadik szettben, 4:2-nél volt egy nagyon szoros gém, amelyben egyenlőnél legalább egy percig állt a játék. A szurkolók ugyanis annyira biztattak bennünket,  Úgy érzem, jól játszottam, az adogatásaim jól sikerültek. De még nem volt olyan jó a teljesítményem, mint tavaly. Egyáltalán nem zavart, hogy ilyen későn kellett pályára lépni, inkább feldobott a hangulat. Bár sokat vártunk, mert hosszú meccs volt előttünk. Szeretek ennyi ember előtt játszani, egy ilyen esti találkozóra mindig sokan jönnek össze”mondta Timi fáradtan, de nagyon boldogan a remek sikert követően.

 

„Az utóbbi hónapok gyengébb teljesítménye ellenére is következetesen dolgoztunk! Próbáltuk kihasználni a remek helyszínek és a profi közeg adta lehetőségeket !Végre sikerült össze rakni minden egyes mozaikszemet. A mai mérkőzésen az általában jól működő adogatás mellett feljavult az alapvonaljáték és a ritörn ezzel sokkal agresszívabb támadóbb lett Timi tenisze!Végül a 3000 néző legnagyobb meglepetésére sikerült kiharcolni Timi élete első top 20 győzelmet és nem mellesleg a közönség szimpátiáját is elnyerte, amire nagy szüksége lesz Niculescu ellen” – nyilatkozta Timi edzője, Barátosi Levente.

 

A tavaly egyesben tornagyőztes Timire nagyon nehéz feladat várt, hiszen a második fordulóban a világranglista 17. helyén álló Ana Ivanovics volt az ellenfele. A 25 éves szerb játékos szabadkártyával szerepel a Monterrey Openen, a nyitó körben gémet sem veszített az orosz Marta Szirotkina ellen.

 

Ivanovics közel tíz évvel ezelőtt kezdte profi pályafutását, egyesben 11 WTA-versenyen bizonyult a legjobbnak. Öt évvel ezelőtt diadalmaskodott a Roland Garroson, a döntőben 6:4, 6:3-ra múlta felül Gyinara Szafinát. Előtte már két Grand Slam-tornán volt finalista, de 2007-ben Párizsban Justine Henin (6:1, 6:2), majd 2008-ban az Australian Openen Marija Sarapova (7:5, 6:3) legyőzte.

 

Ivanovics 2008. június 9-én a világranglista élére került, két „szakaszban” összesen 12 héten át számított a pontverseny alapján a legjobbnak. Az idei szezonban nyolcaddöntős volt az Australian Openen, majd Dohában, Dubajban és Miamiban.

 

Monterrey-ben Timi nagyszerűen kezdett, 3:1-re és 4:2-re is vezetett a nyitó szettben. Ivanovics ekkor összekapta magát, sorozatban három gémet nyert és úgy tűnt, ellenőrzés alatt tartja a játékot.

 

A 19 éves magyar teniszező azonban ekkor ismét emelt játéka színvonalán! Először egyenlített, majd 5:5-nél ismét lebrékelte ellenfelét. Sőt, a következő gémet is hozta, 46 perc alatt jutott szettelőnyhöz. Timi a nyitó felvonásban 6 ászt ütött 2 kettőshiba mellett, első adogatásai mögül 79, míg a második szervák után 40 százalék volt a teljesítménye.

 

A folytatás azonban már a papírformának megfelelően alakult, sajnos. Ivanovics a második játszma első részében fölényben volt, kétszer is biztosan nyerte el a címvédő adogatását, 4:0-ra elhúzott. Timi ekkor – némileg váratlanul – visszabrékelt 30-ra, majd feljött 4:2-re. Tovább azonban már nem tudta szorongatni az egykori világelsőt, aki 30 perc alatt egyenlített.

 

A harmadik szettben Ivanovics úgy kezdett brékkel, hogy Timinek kétszer is labdája volt az 1:0-hoz. A szerb a következő játékot 30-ra hozta, vezetett 2.0-ra. Timit azonban ez sem törte meg, viszonylag könnyen egyenlített (2:2).

 

A folytatás pedig még csodálatosabban alakult! Timi teljesen elbizonytalanította a volt világelsőt, sorra nyerte a gémeket. Timi 4:2-t követően 40-40 után hozta saját szerváját, majd 5:2-nél 0-30-ról brékelte ismét a szerb játékost és így bejutott a negyeddöntőbe.

 

A legjobb nyolc között Timi ellenfele Monica Niculescu lesz.