Timi egyesben sem jutott tovább

Timi egyesben sem jutott tovább

2012-12-31 – Az egyéni világranglista 67. helyén álló Babos Tímea befejezte szereplését a sencseni versenyen, miután 1 óra 30 perc alatt vereséget szenvedett a selejtezőből érkezett Stefanie Vögelétől.

SHENZHEN LONGGANG GEMDALE OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Stefanie Vögele (svájci)-Babos Tímea 6:4, 7:5

 

A két szett forgatókönyve sok helyen megegyezett, sajnos. A 22 éves svájci játékos mindkét felvonásban kétszer, míg a magyar teniszező egyszer-egyszer brékelt.

 

A 44 perces első felvonást követően Timi jól kezdett, a második játszmában 3:1-re elhúzott. Úgy tűnt, rendben vannak az adogatásai, de pont ekkor megingott, Vögele pedig ezt kihasználva gyorsan egyenlített.

 

A következő két szervagémben Timi magabiztos volt, de 5:5-nél ismét a svájci volt a jobb. Negyedszer is elnyerte ellenfele adogatását, majd saját szervagémjében kihasználta második mérkőzéslabdáját.

 

Döntőnek bizonyult, hogy Timi 52, míg Vögele 73 százalékban hozta első adogatás után a pontokat. A második szervák mögött 62, illetve 46 százalék volt a sikeresség. Fogadóként Timi 25, míg ellenfele 29 pontot gyűjtött.

 

Sajnos Timit már a mérkőzés elején „cserbenhagyta” a tenyerese, két perc alatt eltűnt két hónap munkája. Nem játszott jól, meg kell fejteni, miért esett vissza a teljesítménye az edzésekhez, az edzőmeccsekhez képest. Ma rossz döntéseket hozott a fontos pontoknál, könnyű gémeket ajándékozott az ellenfeleknek. Hiába kiváló a taktikája, hiába kiváló a kondíciója, a mérkőzésen begörcsöl. Pedig az edzéseken jól játszott jó játékosok ellen– mondta Timi édesapja, Babos Csaba.

 

Timi legközelebb Hobartban lép pályára, egyelőre kérdéses, hogy a selejtezőben vagy a főtáblán kezd.

 

Talán jobb lenne, ha kvaliznia kellene, hogy mérkőzést, mérkőzéseket játsszon – jegyezte meg Csaba.