Timi egyesben negyed-, párosban elődöntős!

Timi egyesben negyed-, párosban elődöntős!

2013-02-27 – Timi a második fordulóban két játszmás találkozón legyőzte a 4. helyen kiemelt Chanelle Scheeperst!

A találkozó 68 percig tartott. Némi szünetet követően már jött a páros: Timi és Date-Krumm Kimiko pedig 56 perc alatt magabiztosan legyőzte Shahar Peert és Scheeperst, így bejutott az elődöntőbe!

 

WTA BRASIL TENNIS CUP (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Chanelle Scheepers (dél-afrikai, 4.) 6:1, 6:2
WTA BRASIL TENNIS CUP (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (magyar, japán, 3.)-Shahar Peer, Chanelle Scheepers (izraeli, dél-afrikai) 6:2, 6:2

 

„Nagyon jól ment a játék! Persze rettenetesen boldog vagyok, hogy ismét WTA-negyeddöntőt játszhatok!! Jól teniszeztem, élveztem az egészet! Nem sokára páros, így nincs időm most pihenni. Majd meccs után… Továbbra is köszi a drukkolást!” – nyilatkozta Timi az egyéni meccset követően.

 

A papírforma a világranglista 60. helyén álló Scheepers sikerét ígérte, legalábbis a rangsor miatt, hiszen Timi most a 133. Igaz, a magyar játékos volt biztatóbb formában, hiszen a dél-afrikai Hobartban még nyert egy meccset, de azóta négy találkozón is simán kikapott Florianopolisig.

 

Így történt most is, a remekül játszó Timi esélyt sem adott ellenfelének. Az első fordulóban három szettes kőkemény meccset nyerő magyar játékos kiválóan fogadott, jól is szervált. Timi az első szett elején brékelt, ellenfele csak 3:0 után tudott feliratkozni az eredményjelzőre.

 

Ez sem hozott változást, Timi nem engedte ki az esélyt, 4:1-nél újra simán brékelt. Félóra után pedig már 6:1-et mutatott a tábla, az eredmény hűen tükrözte a mérkőzés képét.

 

A második szettben már picit több volt az izgalom, de a fordulatra igazából nem volt esély. Timi ha nem is szórta az ászokat – kedden Szavinyih ellen 12 védhetetlen adogatása volt -, de így is meggyőző volt. Fogadóként is! A 19 éves magyar játékos duplabrékkel vezetett 4:1-re, amikor Scheepers váratlanul szépített.

 

A dél-afrikai azonban nem sokáig reménykedhetett, Timi a következő gémben ismét könnyedén elnyerte az adogatását. A következő játékban 15-40-nél izgulni kellett, de végül 68 perc után Timi ünnepelhetett, a tavalyi monterrey-i verseny óta először jutott WTA-tornán egyesben a legjobb nyolc közé.

 

Timi a negyeddöntőben a világranglistán 75. román Monica Niculescu ellen lép pályára.

 

A magyar játékos sokat nem pihenhetett szerdán, rövid szünet után szerdán párosban is érdekelt volt a rendkívül rutinos Date-Krumm Kimikóval. A 3. helyen kiemelt magyar-japán kettős ellenfele Shahar Peer és Scheepers volt.

 

A dél-afrikai teniszező bizonyára nem örült annak, hogy a háló túloldalán ismét Timi állt…Hiába egészült ki a párosítás két játékossal, az egyeshez hasonlóan ezúttal sem alakult szorosan a találkozó!

 

A 28 perces első szettben Timiék esélyt sem adtak ellenfelüknek, majd a folytatás is hasonlóan alakult. Az izraeli és a dél-afrikai kettős 6.2, 5:1-nél brékelt először, de röviddel később már be is fejeződött az 56 perces találkozó.

 

Timiék a legjobb négy között az 1. helyen kiemelt Anabel Medina Garrigues, Jaroszlava Svedova duóval találkoznak. A spanyol játékos 21., míg kazah társa 31. a világranglistán.