Timi egyesben is negyeddöntős Quebecben

Timi egyesben is negyeddöntős Quebecben

2017-09-13 – A magyar játékos újabb szoros mérkőzést nyert Kanadában.

 

COUPE BANQUE NATIONALE (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (3.)-Naomi Broady (brit) 6:2, 5:7, 6:2

 

A mérkőzés 1 óra 53 percig tartott Quebec Cityben.

 

„Újabb nagyon nehéz mérkőzésen vagyok túl. Amilyen jól indult, olyan nehéz lett. A második szettben rendkívül jól adogatott Broady, másodikra is első szervákkal felérő adogatásokat ütött. Sokszor kellett fogadnom legalább 160 km/órás második szervát. Többször eljutottam bréklabdáig, de minden alkalommal első adogatást kaptam, nem másodikat. Ez pedig nagy különbség. Így a kihasználatlan lehetőségeim után a végén el is ment a második játszma…Aztán a döntő szett elején volt egy nagyon hosszú gém, amelyben Broady „adott” egy-két ingyen pontot, én is nagyon jól játszottam meg néhány labdamenetet. Végül egy fonák elütéssel sikerült brékeltem. Onnantól kezdve úgy éreztem, hogy megvan a meccs, egyre jobban és felszabadultabban játszottam. Elég fizikai meccs volt, de úgy érzem, hogy jól bírtam” – nyilatkozta Timi.

 

A 24 éves magyar játékos nagyszerűen kezdte a 26 perces első szettet. Timi először 30-ra, majd 40-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 4:0-ra is vezetett. Broady ezután kezdte megérezni a ritmust, de ez csak arra volt elég, hogy megnyerje a következő két szervagémjét. A 3. helyen kiemelt magyar játékos 5:2 után 30-ra nyerte adogatását. Ezzel lezárta a nyitó felvonást.

 

Az 53 perces második játszma nagy változást hozott. Broady sokkal jobban szervált, bréklabdákat hárított. Timi adogatóként sokáig jól játszott, fogadóként is mindent megtett, de nem tudta megtörni ellenfelét. A brit játékos 2:2 után két, majd 3:3 után egy bréklabdát hárított. Aztán a tizenkettedik gémben jött a meglepetés, sajnos. Broady két szettlabdához jutott fogadóként és az első esélyt ki is használta…

 

Szerencsére ez nem zavarta meg a magyar játékost! Timi a döntő szettben nagyon jól összpontosított, adogatóként esélyt sem adott ellenfelének. A harmadik gémben nagy csatában, a harmadik esélyt kihasználva elnyerte a három szettben összesen 10 ászig (Timi 3 védhetetlen adogatást ütött) eljutó Broady szerváját, ezzel nagy lépést tett a negyeddöntő irányába.

 

A magyar játékos 4:2 után újra jól játszott fogadóként, 30-ra brékelt. Ezután pedig Timi 15-re szerválta ki a mérkőzést.

 

A magyar játékos következő ellenfele Françoise Abanda lesz.

 

Az 1997. február 5.-én született kanadai játékos 122. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 117. (2017. augusztus 28.) volt. Eddig 3 ITF-versenyt nyert egyesben.