Timi egyesben is főtáblás Montrealban

Timi egyesben is főtáblás Montrealban

2012-08-06 – Elképesztő, rendkívül fordulatos csatát hozott a 2.168 millió dolláros montreali Rogers Cup selejtezőjének 3. fordulója.

Párosban a görög Eleni Daniilidu oldalán tagja az elitmezőnynek, az első körben az Anasztaszija Pavljucsenkova, Lucie Safarova (orosz, cseh) duó lesz az ellenfél.

ROGERS CUP (MONTREAL, KEMÉNY PÁLYA, 2.168 MILLIÓ DOLLÁR), SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Babos Tímea-Johanna Larsson (svéd) 4:6, 6:4, 6:4

 

A világranglista 66. helyén álló magyar játékos egy játéknap alatt két találkozót fejezett be, szerencsére az elsőn csak 20 percet kellett a pályán töltenie. A főtáblára jutásért zajló összecsapáson bőven „kipótolta” a játékperceket, pedig hamarabb is lezárhatta volna a meccset.

 

Az első, 39 perces szettben Larsson átlagon felül fogadott, mindössze két labdamenetet bukott Timi második szervái közben. Így a svéd játékos kétszer is brékelt, ellenfele csak egyszer tudott hasonlóan válaszolni, pedig több lehetősége is volt erre.

 

A második felvonásra némileg javult Timi adogatása, pedig az elején Larsson 2:0-ra vezetett, három bréklabdát hárítva…Szerencsére ezután gyorsan jött az egyenlítés, majd mindketten hárítottak egy-egy adogatás-elnyerési esélyt. Végül 5:4-nél Larsson újra hárított két játszma- illetve bréklabdát, de harmadszora már nem sikerült egyenlítenie.

 

A döntő játszma aztán igazi krimit hozott. Timi újra megcsillogtatta küzdenitudását, közel tucatnyi bréklabdát védett meg.  Végig vezetett, eleinte úgy tűnt, adogatásaival nem lesz gond. A magyar tini háromszor került két gémes előnybe, de riválisa mindannyiszor azonnal visszajött a meccsbe. Szerencsére 5:4-nél – három-három brék után  – ismét a magyar teniszező pillanatai következtek, egyenlő után újra elnyerte Larsson adogatójátékát, ezzel pedig kiharcolta a főtáblára kerülést!

 

Az elitmezőnyben a lehetséges ellenfelek: Nagyja Petrova (22.), Christian McHale (26.), Peng Su-aj (32.), Mona Barthel (37.), Sorana Cirstea (38.), Jekatyerina Makarova (42.), Simona Halep (48.), Sofia Arvidsson (50.) vagy Kszenyija Pervak (72.).