Timi döntős párosban!

Timi döntős párosban!

2013-04-07 – Timi és Kimiko Date-Krumm bejutott párosban a döntőbe a 235 000 dolláros Monterrey Openen, miután két, fordulatos szettben nyert Asia Muhammed és Allie Will ellen.

Az elődöntő 1 óra 14 percig tartott. A fináléban az 1. helyen kiemelt magyar-japán kettős ellenfele a cseh Eva Birnerova és a thaiföldi Tamarine Tanasugarn lesz.

 

MONTERREY OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (magyar, japán, 1.)-Asia Muhammed, Allie Will (amerikai) 7:5, 6:4

 

„Sajnos Kimiko küszködött a hátával már napok óta,de szerencsére napról napra jobban játszik és ami még fontosabb, hogy megvan köztünk az összhang! Mindketten szeretnénk győzni!:) Egyrészről boldog vagyok hogy döntőzünk, mert jól játszok, másrészről a közönség nagyon a szívébe zárt engem, állandóan a nevemet hallom vissza a közönség soraiból. Így meg jobban örülök ennek a sikernek! Remélem a holnapi döntő újabb monterreyi tornagyőzelemmel zárul!:)  Drukkoljatok!!!” – nyilatkozta Timi az elődöntőt követően.

 

Timi idén januárban Hobartban és Bogotában is túljutott az elődöntőn Mandy Minellával, Kolumbiában a duó meg is nyerte a versenyt. Timi tavaly Birminghamben ünnepelte első tornagyőzelmét párosban WTA-eseményen, akkor a tajvani Hszie Szu-vej volt a párja.

 

Mexikóban is sikeres volt a legjobb négy között a 19 éves magyar teniszező, igaz a vártnál és a reméltnél nehezebb mérkőzésen jutott túl Kimiko Date-Krummal.

 

Az 1. helyen kiemelt magyar-japán duó brékkel nyitotta az elődöntőt, majd labdája volt a 2:0-hoz. Az amerikai ellenfél azonban végül egyenlített, majd újabb három gémet nyert sorozatban. Timiék ekkor szépítettek, de utána ismét Muhammed és Will volt a pontosabb, így 5:2-re vezetett.

 

Timi és Date-Krumm azonban szerencsére összeszedte magát, fölénybe került és megfordította a játszmát, A tizenkettedik játékban az első helyen kiemelt páros 40-0-ra vezetett, végül a harmadik szettlabdát értékesítette. Az első felvonás 42 percig tartott.

 

A folytatásban aztán újabb fordulat következett. Muhammed és Will 3:0-ra elhúzott, kiválóan adogatott és fogadott. Timiék azonban újra magukhoz ragadták a kezdeményezést és 3:3-nál beérték ellenfelüket.

 

Az amerikaiak ekkor ismét hozták adogatójátékukat, de ekkor örülhettek utoljára. A magyar-japán kettős ugyanis végleg visszavette a kezdeményezést és az utolsó gémben a harmadik mérkőzéslabdát beütve kiharcolta a finálét.

 

Timi jelenleg 60. párosban a világranglistán, Date-Krumm az 50., de biztos, hogy mindkettejük helyezése javul majd.

 

A 42 éves japán játékos kilencedik alkalommal jutott párosban WTA-verseny döntőjébe, 1996-ban Tokióban Szugijama Ai, 2011-ben Oszakában Csang Suaj, 2012-ben Koppenhágában Fudzsivara Rika és idén februárban Pattayában Casey Dellacqua oldalán diadalmaskodott. Pályafutása legjobbjaként 1992. augusztus 24-én a 33. volt párosban a világranglistán.

 

A 28 éves Birnerova jelenleg 81, de tavaly május 12-én még az 52. volt. Ez karrierje eddigi legjobb pozíciója párosban. Három WTA-versenyen bizonyult a legjobbnak, idén Alekszandra Panovával döntős volt Bogotában, de a fináléban Timi és Mandy Minella jobbnak bizonyult!

A 35 éves Tanasugarn most a 68. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2004. szeptember 13-án a 15. volt. Nyolc WTA-tornán bizonyult a legjobbnak, a mostani lesz a 15. döntője. Először 1998-ban ünnepelhetett végső sikert, legutóbb pedig tavaly szeptemberben Kínában.

 

A Birnerova-Tanasugarn kettős Monterreyben az 1. fordulóban 6:2, 6:0-ra múlta felül az argentin Mailen Auroux-t és Maria Irigoyent, majd a negyeddöntőben 6:4, 6:3-ra győzött az orosz Daria Gavrilova és a mexikói Marcela Zacarias ellen. A legjobb négy között a 3. helyen kiemelt cseh-thaiföldi duó mérkőzés nélkül jutott tovább a görög Eleni Daniilidu és az amerikai Coco Vandeweghe ellen.